Beeindiging dienstverband zieke werknemer

1 reactie

Beste iedereen,

Onlangs liep ik tegen een juridisch probleem op waarbij ik wel wat assistentie kan gebruiken.

Een werknemer, meer dan zeven jaar bij dezelfde werkgever in dienst, zit nu vanwege een ziekte enige maanden thuis en in de Ziektewet.

Vanwege de weerstand tegen het idee om terug te moeten treden is deze werknemer in gesprek gegaan met de leidinggevende over het afhandelen van deze situatie, waarbij de mogelijkheid van een vaststellingsovereenkomst is besproken.

Tijdens een later overleg is de werknemer echter voorgesteld om voor reintegratie te gaan en is de vaststellingsovereenkomst blijkbaar van tafel verdwenen.

De werknemer wil echter niet meer voor deze werkgever gaan werken en zou het liefst toch met een vaststellingsovereenkomst (en een vergoeding) de samenwerking beëindigen.

Wat zijn haar mogelijkheden, ook met het oog op behoud van de aanspraken op sociale voorzieningen en een vergoeding? Ik begrijp dat de werkgever dan niet verplicht is een transitievergoeding te betalen, maar wellicht biedt het wel een richtlijn? Kan de werknemer zelf met behulp van een jurist een vaststellingsovereenkomst komen? Wat zijn de ervaringen hiermee in de praktijk?

Ik zou graag wat advies willen om een einde te maken aan deze situatie.

Bij voorbaat dank!

maandag 13 november 2017