Conflict aangaande vakantie verzoek

4 reacties

Beste,

Ik zit momenteel in dubio aangaande mijn vakantieverzoek.
Deze heb ik op 26 mei in eerste instantie ingediend welke toendertijd afgekeurd is met de opmerking dat er reeds 2 personen al vakantie hadden tijdens de 2 weken die ik aangevraagd had (5-09 t/m 16-09).

Ik heb hierop gereageerd op 31 mei dat een van de personen niet tot het reguliere rooster (veranderd van functie waardoor geen vervanging mogelijk is) betreft en dat zou betekenen dat dit de beschikbaarheid niet zou beinvloeden.

Hierop gaf mijn werkgever (detacheerder) op 3 juni aan dat zij dit zouden overleggen met de klant.

Op 10 juni heeft mijn werkgever telefonisch aan mij teruggekoppeld dat ze mijn aanvraag niet kunnen goedkeuring wegen te weinig personeel maar onder voorbehoud in het rooster hebben gezet zodat ze de aanvraag tegen die tijd kunnen herzien. Mocht het dan wel genoeg personeel zijn dan zou ik de eerste op de lijst zijn voor de betreffende periode.

Tijdens dit gesprek heb ik aangegeven dat ik dit begrepen heb en gaf mijn werkgever aan dat in principe de aanvraag is afgekeurd maar onder voorbehoud goedgekeurd mits de bezetting het toestaat.

Ik ben hier toentertijd niet verder op in gegaan.
Nu heb ik alleen geen bevestiging per e-mail gehad van dit gesprek met de besproken reden die hun aangeven.

Omdat ik al langere tijd geen bericht gehad had van mijn werkgever heb ik 19 juli nogmaals een mail gestuurd met de opmerking dat ik geen uitsluitend antwoord in de afgelopen 1,5 maand heb gehad en hierdoor verwachte dat mijn verzoek goedgekeurd was.
Hierop kreeg ik direct een reactie dat mijn aanvraag nog niet goedgekeurd kan worden wegens onderbezetting en dat mijn verzoek nogmaals bij de klant word voorgelegd hoe de situatie momenteel word ingeschat.

Dit werd mij telefonisch teruggekoppeld op 22 juli dat het momenteel nog niet geheel zeker is maar dat volgen mijn werkgever de mogelijkheid bestaat maar er kan nog geen beslissing gemaakt worden aangezien de teamleider bij de klant momenteel op vakantie is. Zij verzoekt mij om te wachten totdat hij terug is (1 augustus) en aangezien zij zelf op vakantie dan is om zelf hier achteraan te gaan.

Hierop heb ik op 27 juli gereageerd per e-mail dat ik na het gesprek niet geheel tevreden was. In de mail heb ik aangegeven dat ik er al vanuit was gegaan dat mijn aanvraag in orde was omdat ik tegen deze tijd ruim 2 maanden geen uitsluitend bericht heb gehad en dus op vakantie ben van 5-09 t/m 16-09 en mijn vakantie ga inplannen.

Mijn werkgever heeft hierop gereageerd dat er vooralsnog geen goedkeur heeft plaatsgevonden en met grote verbazing mijn mail heeft gelezen.
Zij geeft aan dat er in september grote drukte verwacht word wegens een verhuizing en omdat er dan mensen zijn die dan op vakantie zijn of in training.

Ik heb dit vandaag besproken met de teamleider bij de klant en die gaf aan dat hij niet gecharmeerd van mijn acties was en wou weten of ik inderdaad van plan was om niet te komen opdagen want dan had het weinig nut om nog te kijken.
Ook gaf hij hierbij aan dat ze dan moesten kijken of ik na mijn vakantie dan nog wel terug kon komen omdat dit gezien zou kunnen worden als werkweigering.
Ik heb aangegeven dat ik dit niet zo zie aangezien ik geen uitsluitend antwoord heb gehad en daardoor mijn goedkeuring verwachte.
Hij gaf hierop aan dat de aanvraag al reeds was afgekeurd omdat het nog niet duidelijk was of het met de bezetting ging lukken.

Tevens gaf hij aan dat mocht dit escaleren tot een rechtzaak dat hij mondeling heeft toebedeeld dat dit was afgekeurd en dit als getuige kan be-amen bij mijn werkgever.

Ik heb hierop gezegd dat ik niet van plan was het zover te laten komen maar ik gaf aan dat ik hiervan schriftelijk terugkoppeling had moeten hebben.

Ik heb in de afgelopen tijd hier behoorlijk de pest in en begin te twijfelen of ik wel gelijk heb.

Zouden jullie kunnen aangeven of ik in dit geval gelijk heb?
Excuses voor de lap tekst, maar ik hoop dat dit een compleet beeld geeft.

Alvast bedankt.

maandag 1 augustus 2016