Geschorst op het werk

1 reactie

Hallo

Normaal maak ik nooit een topic aan en lees ik alleen andere dingen. Maar momenteel zit ik met een ernstig probleem waar ik toch even advies bij nodig heb;

Ik werk in een kledingwinkel en bij ons kun je kleding lenen om die dag te dragen. Daarna moet je dit weer netjes terug hangen of in de kantine of iets. Dit doe ik dan ook altijd als ik iets leen.
Nou is er anderhalve week terug een jasje vermist geraakt en ik word hier als schuldige voor aangewezen omdat ik deze blijkbaar als laatste geleend heb (verder is er niemand ondervraagt, alleen ik en word er al gezegd dat er verhalen rondgaan)

Ik heb in een paniek toestand gezegd toen mij gevraagd werd waar dit jasje was, en ik dit dus niet wist omdat ik het niet heb dat ik zelf zo’n jasje gekocht heb maar in een andere maat (heel dom, dat weet ik. Hier hoef ik geen commentaar op)
Nu ben ik dus geschorst omdat ik niet kan bewijzen dat ik dat jasje niet heb (ik heb het serieus niet, niet gekocht en al helemaal niet gestolen). Zij wilde bewijs van mij zien wat ik niet heb (hoe kan ik dit doen zonder bonnen of iets) maar hun hebben geen bewijs dat ik het heb? Wat ik dus ook echt niet heb.

Nu moet ik dinsdag op gesprek komen zodat ik mijn kant van het verhaal kan laten horen en wilt degene van het hoofdkantoor dus dat ik bewijs dat ik het niet gedaan heb.

Hoe moet ik dat in godsnaam doen? Hun hebben geen bewijs dat ik het gedaan heb, van mij mogen ze mijn hele huis doorspitten maar ik heb het niet. Ook zei ze aan de telefoon dat als ik dit bewijs niet heb er vervolg stappen komen.

Ik vraag me nu dus af wat er gaat gebeuren, ze kunnen mij niet ontslaan want ik heb zelf al ontslag genomen omdat ik vanaf 1 maart een nieuwe baan heb met meer uren en zekerheid (ik wilde al langer weg bij dit bedrijf, al ver voor dit conflict)

maandag 5 februari 2018