Weigering vrije dag

3 reacties

Op 20 december 2017 heb ik een vrije dag aangevraagd bij mijn werkgever op 30 juni 2018. (Dit is een half jaar van te voren). Mijn werkgever gaf hier geen antwoord op.
Na ruim 2 weken gaf hij mij een lijst met vakantiedagen van collega's met de vraag wanneer ik in kan vallen voor hun. Gezien ik bezig ben met een studie naast deze baan ben ik maandag tm zaterdag al werkzaam en aan het stage lopen. Ik geef dus aan dat ik helaas niet in kan vallen, want op al deze tijden ben ik al ergens aan het werk.
Mijn werkgever antwoord: dan is bij deze jouw vrije dag op 30 juni geweigerd omdat jij zelf niet invalt voor een ander. Vraag maar vrij op stage om hier in te kunnen vallen.
Op stage ga ik natuurlijk geen vrij vragen hiervoor, gezien ik mijn studie erg belangrijk vind.

Wat zijn mijn rechten bij deze vrije dag aanvraag? Er is naar mijn idee geen zwaarwegend bedrijfsbelang om dit te weigeren.
Mijn werkgever heeft aangegeven: vanaf nu kun jij alleen maar in de zomervakantie, wanneer wij gesloten zijn, je vrije dagen opnemen. Hierover staat niets in mijn contract.
(Ik heb alleen de wettelijke vakantiedagen, niets extra's, en moet alle feestdagen ook gewoon werken, zonder extra beloning)

dinsdag 3 april 2018