2x autoverzekering 2-3 jaar lang voor niets betaald.

1 reactie

Ik heb even uw advies/hulp nodig.. I

Ik heb afgelopen weekend mijn eigen auto verkocht en heb daarvan de verzekering opgezegd. Deze auto stond nog op mijn moeder haar naam. Nu blijkt dat ik zelf nog twee auto's op mijn naam verzekerd staan die ik ruim 2-3 geleden heb verkocht. Één van deze auto's heb ik direct bij de RDW aangemeld als gesloopt en de andere auto heeft een vriend voor een symbolisch bedrag overgenomen en deze een half jaar later naar de sloop gebracht(dus ook aangemeld bij de RDW als gesloopt zijnde). Echter heb ik voor de afgelopen 2-3 jaar keurig elke maand de verzekering betaald... Ik ga nu een kopie van de vrijwaringsbewijzen van de auto's bij de RDW opvragen en deze documenten opsturen naar de verzekeringsmaatschappij zodat de verzekering van beide voertuigen wordt opgezegd.

Ik heb de verzekeringen 2-3 jaar geleden afgesloten toen ik nog op een andere adres woonde. Ik heb de huidige bewoner gevraagd of hij per post bericht heeft gekregen (je krijgt elk jaar een groene kaart van een verzekerde auto) maar dit is niet het geval. Ikzelf op mijn eigen adres ook niet.

Verder wordt er dus elke maand een bedrag van mijn rekening afgeschreven voor de autoverzekering. Echter staat er bij de omschrijving van dit bedrag niet bij om welke auto het gaat en wat voor verzekering het betreft. Dit bedrag blijkt dus te zijn voor twee auto's bij elkaar. In eerste instantie dacht ik dat dit bedrag de verzekering voor mijn huidige auto (die dus afgelopen weekend is verkocht) betrof. Ik was vergeten dat die auto op de naam van mijn moeder stond en dus niet van mijn rekening werd afgeschreven (dom).

Nu mijn vraag: denkt u dat het mogelijk is het geld wat ik de afgelopen 2-3 jaar heb betaald voor deze verzekeringen weer terug te krijgen? Of is dit een gevalletje 'jammer maar helaas'?

Alvast bedankt voor uw reactie!

woensdag 14 maart 2012