Auto verkocht, maar verzekering vergeten stop te zetten. Nieuwe eigenaar van de auto heeft een ongeluk gehad.

0 reacties

Goedemiddag,

Wij hebben vorig jaar augustus onze auto verkocht aan een erkend autobedrijf. De auto is toen ook meteen overgeschreven en hebben wij een vrijwaringsbewijs ontvangen. We hebben hierna ook meteen contact gezocht met de verzekeraar van de verkochte auto om de verzekering op te zeggen, maar moesten een vrijwaringsbewijs toesturen. Dit is er toen helemaal bij ingeschoten en gewoonweg vergeten.

Toevallig hebben we afgelopen week al onze uitgaven nagekeken en op een rijtje gezet en kwamen we dit weer tegen en hebben we gisteren de verzekering echt officieel stopgezet. En dit is ook bevestigd.

Toen wij vanochtend de brievenbus leegde zat er een brief van de betreffende verzekerings maatschappij in. Toen wij deze brief openmaakte bleek het tot onze verbazing een schademelding te zijn van onze (bijna een jaar) verkochte auto. In de brief van de verzekeraar staat: " wij worden aangesproken voor een schade die op bovenvermelde datum (02/07/2013) zou zijn gebeurd tussen u en een fietser. De fietser heeft hierbij letsel opgelopen."
We hebben na het lezen van de brief direct contact opgenomen met de verzekeraar dat deze auto niet meer in ons bezit is en dat wij toevallig gisteren de verzekering hebben stopgezet. De verzekeraar vertelde ons dat het een lastig verhaal zou kunnen gaan worden.

We zijn een uur later terug gebeld en kregen toen te horen dat we normaal het geld wat we een jaar lang aan hen hebben betaald voor de auto, die wij niet meer in ons bezit hebben, met terugwerkende kracht terug zouden krijgen. Maar nu krijgen we dit niet, omdat er met de betreffende auto een ongeval heeft plaats gevonden waarbij letsel is ontstaan. De verzekeraar moet het geld uitkeren aan de desbetreffende persoon die letsel heeft opgelopen en geeft aan dat wij hierdoor geen geld meer terug krijgen wat we dus eigenlijk aan lucht hebben betaald. Wat is het aandeel van de mensen die met deze auto het ongeval hebben 'veroorzaakt' en onverzekerd hebben rondgereden? ( deze mensen hebben nu op 22/07/2013 na het ongeval wel een verzekering afgesloten.)

Nu weten we dat het een fout van ons is dat die verzekering nog een jaar lang heeft bestaan terwijl dit niet nodig is geweest. Is er nu een mogelijkheid om als nog het voor 'lucht' betaalde geld terug te krijgen of mogen van van geluk spreken dat we niet aansprakelijk worden gesteld voor het verzekeren van het ongeval?

Er is (nog) geen conflict met de verzekeringsmaatschappij, maar we zijn hier helemaal niet in thuis en het geld wat we terug zouden krijgen is niet 'mis'. Heeft iemand hier verstand van of iets soortgelijks meegemaakt dan zouden wij het graag horen.

Met vriendelijke groeten en alvast bedankt.

woensdag 31 juli 2013