Dekking WA

2 reacties

L.S.

ik ben in het bezit van twee (jachthonden). Met een van deze honden ben ik inmiddels zo ver met opleidingen en heeft hij diverse diploma's dat hij mee kan/mag op jacht. Zelf ben ik niet in het bezit van een jachtakte en bezit geen jachtterrein. Ik wordt hiervoor soms uitgenodigd door derden. Hiervoor ontvang ik geen betaling of vergoeding; dit is puur als hobby.

Nu mijn vraag/probleem;

Omdat ik graag had geweten of schade veroorzaakt door mijn hond binnen de dekking van mijn "gewone" WA-verzekering valt, (neem als voorbeeld, hond jaagt haas op in het veld, rent er achteraan, haas rent de weg over, hond rent achter hem aan, automobilist op weg probeert hond te ontwijken en ten gevolge van handelen botst hij tegen hond en daarna tegen boom (in dit verhaal hond meegenomen opdat eigenaar geheel duidelijk is)) krijg ik van mijn verzekering geen duidelijk antwoord.
De antwoorden die ik van de verzekering kreeg verschilden van "dat zien we dan wel" tot "je zult er wel voor betaald krijgen dus is het arbeid en valt dit niet onder de WA-dekking".

Wie kan mij verder helpen hoe ik duidelijkheid krijg in dit verhaal.

Mvg, Sander

vrijdag 11 mei 2012