geschil reisverzekering mbt uitbetaling claim

0 reacties

Op onze terugreis na onze vakantie zijn wij één nacht bij mijn broer in Frankrijk blijven logeren Bij aankomst bij zijn appartement hebben wij onze auto geparkeerd in een afgesloten garagebox in de beveiligde/afgesloten parkeergarage die onder het appartementencomplex ligt. Aangezien wij een korte nacht zouden verblijven hebben we alleen de benodigde baggage meegenomen naar boven.

Toen wij de volgende ochtend bij de auto kwamen bleken er verschillende garagedeuren opengebroken te zijn en hadden ze bij onze auto een ruit ingeslagen ,een aantal tassen en losse items meegenomen. In totaal is er voor meer dan EUR4.000 schade.

Nu hebben wij onze claim ingediend bij onze reisverkekering van ING. Deze hebben de claim afgewezen omdat volgens de polis bij een overnachting alle handbepakte baggage meegenomen dient te worden naar 'het verblijf'. In mijn ogen is deze garagebox onderdeel van mijn verblijf en ING wimpelt dat als volgt af:

"In dat geval zou ook de parkeergarage van een hotel daartoe behoren of een tuinhuisje. Wij hebben specifiek het risico van diefstal ’s nachts uit een bepakte auto willen uitsluiten van dekking omdat het risico te hoog is. In het buitenland wordt veel in gebroken in auto’s, zeke= als het gaat om auto’s met een voor dat land buitenlands kenteken."

Naar mijn mening een beetje een simpele vergelijking aangezien mijn auto in een afgesloten garagebox stond waarbij het kenteken niet zichtbaar was.

Sta ik in mijn recht om te claimen bij mijn reisverzekering?

maandag 23 november 2015