Mijn WA-verzekering wil schade wederpartij niet vergoeden

11 reacties

Op 29 april jl. was er s'avonds een Queensnight-dance-feest op de kade langs de IJssel.
Mijn zoon heeft dit dancefestijn bezocht. Om ongeveer 21.00 uur liep hij richting zijn vriendin die op een kadehekje zat. Mijn zoon is over de klinkers gestruikeld en heeft in zijn val zijn vriendin beetgegrepen en zo vielen zij samen de IJssel in. Zijn vriendin kon gelijk gered worden maar mijn zoon werd meegesleurd door de sterke stroming en is na een kwartier door allerlei hulptroepen als brandweer en reddingsbrigade onderkoeld de rivier uitgevist. Samen zijn ze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht die ze eind van de avond weer mochten verlaten. De schade: telefoons stuk en beiden eigen risico zorgverzekering. Nu dacht ik dat de schade van zijn vriendin wel vergoed zou worden door onze verzekering maar vandaag kreeg ik een brief dat er volgens hun geen sprake is van toerekenbaar onrechtmatig handelen maar een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ik ben het hier uiteraard niet mee eens. Drie jaar geleden eens een casus gehad met mijn jongste zoon waarvan een klasgenoot met zijn fiets tegen de fiets van mijn zoon (waar hij naast was gaan rijden) gevallen was en zonder gedoe werd de schade aan de fiets van mijn zoon door de verzekeringsmaatschappij van die jongen zonder problemen aan ons uitgekeerd.
Ik vraag mij dan af wanneer er wel/geen sprake is van toerekenbaar onrechtmatig handelen.
Ik ben hier helemaal niet blij mee. Ik heb nog nooit een beroep op mijn eigen WA-verzekering hoeven doen, heb er al 30 jaar mijn verzekeringen daar lopen, had op meer coulance gerekend.
Iemand een idee wat te doen? Ik heb bij dezelfde maatschappij ook een rechtsbijstandsverzekering (nog nooit gebruik van gemaakt), maar ik weet niet of dit nu wel zo handig is.

zaterdag 16 juni 2012