probleem met verzekerings instelling

0 reacties

beste lezers
in de zomer van het afgelopen jaar hadden een vriend en ikzelf een ernstig dronken incident waarbij de spiegel van een auto sneuvelde.Vrij snel na dit desbetreffende incident zijn wij aangehouden en hebben wij een nacht in de cel doorgebracht. Enige tijd later kregen wij de boete binnen, iets meer dan honderd euro voor openbare geweldpleging en een X aantal euro pp om de schade aan de auto te vergoeden. dit vonden wij volkomen terecht het was immers onze eigen fout.
Gister echter kreeg mijn goede vriend en partner in crime dhr. B. een brief van de verzekeringsmaatschappij die de eigenaar van desbetreffende auto vertegenwoordigd. Deze maatschappij diende een claim in van ongeveer 750 euro. Mijn vriend B. viel meerdere dingen op.
Ten eerste was de brief geadresseerd aan de heer D in plaats van dhr B. (in andere woorden zijn voornaam was verkeerd gespeld).
Ten tweede was het jaartal van het incident verkeerd, de brief gaf aan dat het desbetreffende incident in het huidige jaar 2012 plaatsvond, terwijl het volgens de officiële rapporten toch echt in het jaar 2011 plaatsvond.
Ten derde was het vreemd dat er voor de tweede keer om een schadevergoeding gevraagd werd terwijl er al eerder een bedrag betaald is.
mijn vraag is wat voor wetsartikelen en rechten wij kunnen aanspreken om deze zaak te laten seponeren. aangezien er fouten staan in de namen en jaartallen en wij al eerder een X bedrag als schadevergoeding hebben betaald.
Hartelijk dank voor eventueel antwoord.
mvg
Lmb

zondag 23 september 2012