13 X verkeerde diagnose longkanker en niet meer te genezen.

2 reacties

Ik probeer het even in een notendop te vertellen:
Mijn vader is in de loop van een half jaar 13 keer bij de huisarts geweest omdat hij heel snel moe was en kortademig. Mijn Vader had een tijd daarvoor prostaatkanker gehad en was daar met succes aan geholpen. De arts bleef daarop zeggen dat zijn PSA waarde goed was en hij zich geen zorgen hoefde te maken dat de kanker was uitgezaaid. Daarbij kreeg mijn vader pijn op zijn borst en rug/schouderblad. Wat bezoekjes later heeft mijn vader longfoto's mogen laten maken mede aan de hand daarvan zei de dokter dat mijn vader Astma had en hij kreeg daarvoor puffers. Aangezien mijn vader een fanatiek sportman/hardloper was stonden wij verbaast dat hij daar niet eerder last van heeft gehad. Uiteraard hielpen de puffers niet en na het 13e bezoek mocht mijn vader eindelijk naar de longarts. Toen de long arts foto's heeft laten maken was het hem ook meteen duidelijk dat het longkanker was met uitzaaiing in de lymfe en bijnier. Behandelen zou zo snel mogelijk moeten en ivm de uitzaaiingen was de enige mogelijk chemo van de zwaarste categorie en genezing niet meer mogelijk. Deze longarts bekeek ook de eerder genomen foto's en liet ons zien dat daar al te zien was dat er een tumor zat.
Nu 3/4 jaar na de diagnose longkanker is mijn vader overleden en heeft naast zijn zware en heftige sterfbed in deze periode geen moment meer gehad dat hij niet heeft geleden.
Wij zijn na de uitslag van de longarts nagenoeg direct overgestapt op een andere huisarts die ons uitstekend heeft geholpen in het hele proces.
Onze oude huisarts heeft ook in die tussentijd niet de moeite genomen contact met ons op te nemen.
Ik zie dit als laksheid en nalatigheid van mijn (oude) huisarts. Het had voorkomen kunnen worden en zeker langdurig levensverlengend kunnen zijn als er adequaat gehandeld was.

Mijn vraag is wat is hier aan te doen aangezien ik het niet voor mijn gevoel hier niet zomaar bij kan laten zitten.

donderdag 15 oktober 2015