Kan ik een huisarts aanklagen hiervoor & hoe te handelen.

1 reactie

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Ik ben Samantha en ben nu 25 jaar, samenwonend met mijn vriend en onze dochter van maart 2013.
Nu is het volgende gebeurt.

Sinds maart 2012 werd ik niet meer ongesteld, hiervoor ben ik een aantal keer bij de huisarts geweest.
Ik slikte toen der tijd de pil en woog op dat moment tegen de 140 kg.
In mei 2012 heeft hij toen een inwendig onderzoek gedaan om te kijken of er wat geks te zien was. Dit was niet zo. Advies was: ga maar verder met de pil en als je zwanger wilt worden kom je maar terug.

Een paar maanden later nog geen menstruatie, weer terug naar de huisarts. Toen kreeg ik een recept mee voor een kuur die mijn cyclus weer op gang zou brengen. Dit werkte niet.
Twee maanden later ging ik weer terug, kreeg weer hetzelfde recept mee. Verder geen onderzoek of niks.
Zelf had ik ondertussen al een aantal zwangerschapstesten gedaan, want ja ik werd maar niet ongesteld. Deze bleven allemaal negatief.

In november 2012 ben ik weer terug gegaan naar de huisarts. Nog steeds hetzelfde verhaal. Het zou wel liggen aan dat ik te zwaar was en ik moest maar gaan afvallen.
Ik heb toen afspraak gemaakt bij een dietiste en hier aan de slag gegaan.
In januari 2013 gingen we met de familie uit eten en ik vertelde een een achternicht (tevens verpleegkundige) wat er aan de hand was. Ik was 5 kg afgevallen op dat moment maar mijn buik was heel hard en gespannen, niet dikker ofzo.
Zij had ook niet zo 123 een verklaring hiervoor.
Ik ben toen half januari weer terug gegaan naar de huisarts en heb toen aangedrongen op een echo om te verklaren waarom mijn buik zo hard was. Hij vond dit echter niet nodig.
Ik heb die doorverwijzing uiteindelijk wel gekregen.
Op 18 januari mocht ik dan naar het ziekenhuis voor de echo. Mijn vriend zegt van te voren nog, doe nog eens een test. Ik die gedaan, die was positief! Maar verder geen idee van hoe of wat.
In het ziekenhuis aangegeven dat ik die ochtend een positieve test had gehad en ze gingen kijken.
Zit er gewoon een kindje in mijn buik! Ze konden daar niet precies zien hoever ik was, maar het was al een aardig groot kindje.
2 dagen later kon ik terecht bij de verloskundige en bleek ik na metingen al ruim 30 weken zwanger te zijn! Ik had niks door!!
Daarna de huisarts weer gebeld om te vertellen dat ik dus ruim 30 weken zwanger was, daar kreeg ik een beetje een vaag antwoord op.
Maar omdat deze huisarts in januari toch met pensioen ging en de praktijk werd overgenomen door een andere huisarts, heb ik er nooit echt wat mee gedaan.

Nu begint het me toch wel een beetje dwars te zitten dat de 'oude' huisarts nooit echt onderzoek heeft gedaan waarom ik maar niet ongesteld werd!! Bloedonderzoek, eerder een echo, doorverwijzing naar een gynaecoloog??

Nu is mijn vraag eigenlijk: Kan ik hier nu nog iets mee, bijna 3 jaar later? En zo ja, hoe pak ik dit aan?

Groetjes Samantha

woensdag 2 december 2015