Alweer een katten verhaal. Buurvrouw heeft een probleem met "mijn?" katten

8 reacties

Buurvrouw klaagt over overlast van mijn katten.

Nu zijn wij echt geen... "ik heb scheit aan jouw problemen"-buren. Dus toen we hier anderhalf jaar geleden kwamen wonen en dit voor het eerst ten ore kwam, hebben wij aangeboden plantjes te kopen voor in haar tuin, op de plek waar de kat graag graafde. Met de melding dat ze deze dan ook op die plek moet planten.

We wouden laten zien dat we graag het gesprek aan gaan voor oplossingen als er problemen zijn.

Vervolgens plant de buurvrouw ze NIET op de plekken waar gegraven werd (toen was het dus last van graven in de tuin)

Verder hoorde we haar er niet over. Zoveel maanden later staat zoonlief ineens bij ons in de tuin. Boos over onze katten, want zijn moeder heeft er zoveel last van.
O ja? Niks van gehoord! Dat vinden wij jammer! We zouden graag het gesprek aangaan. Zoonlief dreigde vervolgens mijn katten te doden met kattenvallen (leuk hoor, eerst je tuin in lokken terwijl ze je erbuiten wil houden, en met dood tot gevolg) Mijnheer is duivenfokker en heeft een voilliere in zijn tuin. Dat ik het ook niet tof vind als zijn duiven in mijn tuin schijten, had hij niks over te zeggen.

We hebben toen een poging gedaan om de katten zoveel mogelijk binnen te houden. Dat wil zeggen 2-3 dagen binnen, dan een dag naar buiten. Dit had grote gevolgen voor de jongste van de drie. Die kon dit psychisch niet aan en begon alles te eten wat los zat. stukjes plastic, dopjes, kleine papiertjes en je moet je voorstellen dat ik 2 kinderen in huis heb, dus er komt nogal eens wat te liggen. Dit was geen optie! Dit was dierenmishandeling. Deze katten kunnen niet binnen gehouden worden of alleen in de "binnentuin". Je met je voorstellen dat mijn huis (en die van de buurvrouw) met de achtertuin direct aan het weiland grenst. Zit zelfs geen pad tussen. Toen wij naar dit huis kwamen kijken, dachten we... o wat zullen de katten dat leuk vinden. Ons vorig huis waren ze al regelmatig weg. We konden ze niet binnen houden. De geraffineerdheid om naar buiten te "ontsnappen" werd ook met de dag groter. Even de deur op een kiertje en met zo'n vaart van buiten de keuken af, hup erdoor.

Buurtbemiddeling er maar bij gehaald. Die is destijds afgewezen door mevrouw, met de woorden, dat als ze een probleem had, ze het wel zelf zou zeggen en anders andere stappen zou ondernemen. Wij hebben er toen nooit meer wat van gehoord. Vanwege de stressreacties bij voornamelijk de jongste kat hebben we besloten de katten maar weer gewoon naar buiten te laten. De stress reactie nam erg gauw af! Wel na het avondeten proberen binnen te houden. Wat betekend dat als ze binnen komen na het avondeten, ze binnen moeten blijven. En ze lopen over de hele dag wel in en uit hier.

Maanden later. Er was een pakje bij de buren afgeleverd. Ik pakje ophalen was zoonlief daar ook weer. Ja toch weer die katten. Ik heb het toen gehad over de buurtbemiddeling, maar mevrouw zei dat ze daar nooit van gehoord had (buurtbemiddeling bevestigde het eerdere verhaal, dat ze zelf had afgewezen) Ik zeg tegen tegen hen, dat ik nog had aangeboden om mee te denken aan een oplossing. Zoonlief zei dat het gewoon mijn probleem was. (ik denk en waar is de samenspraak dan, het overleg? waar we altijd voorstander van geweest zijn) Maar toen maar weer geopperd om toch maar weer buurtbemiddeling te bellen dan. Ja dat was goed.

Zo gezegd zo gedaan en later bleek dat buurvrouw dit ook had gedaan. Nu zou er een week geleden al contact opgenomen geweest moeten zijn door hun is niet gebeurd, dus stond op het punt er achteraan te bellen. Staat vanmorgen ineens de politie-buurtpreventie voor de deur. Over onze katten!!! Wat het probleem dit keer ik weet het niet. 's avonds zijn minstens 2 van de 3 katten binnen. De laatste klacht was dat ze het zo verschrikkelijk vond, dat haar automatische lamp aan gaat als mijn kat in haar tuin is ( ik vraag me af hoe ze weet dat het mijn kat is eigenlijk) en dat ze haar stoelen moet afdekken, omdat er anders kattenharen op komen. (dan denk ik inmiddels het is toch normaal om tuinstoelkussens 's avonds weg te ruime)

Buurvrouw doet ook alsof wij nooit last hebben van haar (of haar gezin wat daar wel komt) wat niet het geval is. Zij heeft dan misschien last van mijn katten (omdat ze in haar tuin komen, niet omdat ze daar poepen of schade aan spullen brengen) Wij hebben last van: onrechtmatig betreden van onze grond (dus niet even aanbellen om bijvoorbeeld de heg om de erfafscheiding te onderhouden) vuurwerkresten in onze achtertuin!! na oud en nieuw!! en dit betreft daadwerkelijke buisjes e.d., het parkeren van de auto op onze oprit, zonder overleg, om onder de achterklep te kunnen staan omdat het regende tijdens de carnavals optocht. Het feit dat haar schuur ramen heeft die loodrecht op ons terrein uitkijken. Dat ze een hek heeft gemaakt hoger dan toegestaan, deze is wel doorkijken, maar ze heeft daar naast druiven (wat ze tegen mij gezegd heeft) ook klimop in geplant!! Daar was ik het niet mee eens!! Tegen mij is het niet gezegd en mijn partner heeft meteen gezegd dat ik daar niet blij mee zou zijn, omdat ik daar echt een hekel aan heb. Dat hek is zonder overleg geplaatst net naast de erfgrens.

Mevrouw wil van alles, maar wij mogen niks. Wij mogen geen rotskeien aan onze kant langs de heg neerleggen bijvoorbeeld ook.

Ik wordt er moe van. Ik wil gewoon in gesprek met haar, maar het lukt niet. En dan staat ineens politie voor de deur. Die wel nagaat hoe het staat met buurtbemiddeling.

Vraag me inmiddels af wat wel mijn rechten en plichten zijn. Want het liefst zet ik nu een schutting neer over de gehele erfgrens, zodat we haar zo min mogelijk zien en de uitkijk vanuit haar schuur weg is. We hebben ons echt bereid getoond te willen werken aan een oplossing, maar van haar kant komt alleen maar eisen eisen eisen en zelfs over onze grond!!! en 0 tegemoet naar ons toe. Erg jammer. Zou dit graag oplossen. Maar weet niet meer hoe, want hoe graag ik dat ook zou willen, mijn katten MOETEN naar buiten. Op 1 na, die we al zoveel mogelijk binnen houden. De andere 2 MOETEN echt naar buiten.

Overigens is een andere buurman verderop heel blij met mijn katten, want hij heeft nu minder last van muizen in zijn schuur :) Ik denk inmiddels echt, als je zo'n probleem hebt met katten in je tuin. Waarom ga je dan in godsnaam in een miniscuul dorp aan de rand van het dorp tegen een weiland aan wonen. Mijn katten zjin echt niet de enige die buiten lopen.

Ter zijner tijd gaan we ook kippen nemen, dat wordt een leuke combi, maar die zullen we dan in een afgeschermde ren moeten houden, omdat mijn katten ze anders gegarandeerd pakken.

dinsdag 31 mei 2016