Dikke kat

2 reacties

Hallo,

Ik ben een dierenarts assistente in opleiding en de eigenaar van 2 katten van 10 jaar.

Vorig jaar viel het op dat een van de katten steeds dikker werd. Goed hij komt buiten en wie weet wat hij allemaal vind. Alleen ben ik er toen achtergekomen dat hij bedelt hij de buurvrouw een straat verderop. Hij klimt op haar kliko bak en zij voet hem via het raam. We spraken haar hier op aan en vroegen haar dit niet te doen. Mijn kat heeft een speciaal dieet en mag geen ander voer, ook is een dikke kat vragen om allerlei problemen. Ze bood haar excuus aan, het leek immers een straatkat hij was zo mager (? haar 2 eigen katten hebben zeer overgewicht en vanuit professioneel oogpunt, mijn kat is zeker weten niet mager). Goed dit alles leek een misverstand en er werd verder niet over gesproken. Behalve tot we haar dit een paar maanden later weer zagen doen. Weer aangebeld en vriendelijk gevraagd of ze hiermee wilde ophouden.

Dit is tot 4x praten aan de deur geweest. Bij de 5e keer heb ik een brief geschreven, een vriendelijke met foto's als bewijs dat hij echt uit een goed huis komt maar dat het HEEL belangrijk is dat hij niet te dik wordt, en hij is nu echt veel te zwaar. Dit kan allerlei problemen veroorzaken, en tja het is mijn kat en ik doe mijn best hem zo gezond mogelijk te houden. Als ze hem echt zo lief vind, of zij dit ook wil doen. Ik heb dit laten ondertekenen door twee dierenartsen en een overgewicht brochure bijgevoegd. Ze kwam aan mijn deur om haar excuses aan te bieden. Dit was in mei/juni dit jaar.

Goed, mijn kat valt af..iedereen blij.

Tot ik deze week haar weer mijn kat zie voeren. Weer aangebeld dit keer wel wat bozer. Maar het dringt niet tot haar door. Ze speelt dom en zegt sorry, maar op dit moment krijg ik het gevoel dat ze er zwaar lak aan heeft. Ik wil dat ze mijn kat met rust laat maar als zij niet stopt zal hij blijven komen natuurlijk. Hoe kan ik dit verhelpen?!?!

Groetjes,

Ainslie

maandag 1 december 2014