Bekroond door redactie: 10.000 punten behaald in een periode van 2012-2016
SA
sandra1972
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Gedeelde kat

0 reacties

Vorig jaar in juli is er bij mij een kat aan komen lopen, beetje ondervoed. Kale plekken waar een halsbandje had gezeten. Ik heb op Amiveda gekeken en de plaatselijke krantjes. Niemand was deze kat kwijt. Voor de zekerheid naar de dierenarts geweest om te checken of hij gechipt was. Dit was niet het geval. In september had ik een kleine ingreep i het ziekenhuis. In die tijd heb ik een afspraak gemaakt bij de dierenarts om hem in te enten en te castreren en chippen. In de flat waar ik woon kwam ik nog een groep jongeren tegen. Die riepen een naam naar de kat. Toen ben ik nog een keer na gaan vragen. ....hij luisterde niet naar die naam. Geen enkele reactie. De buurjongen 2 deuren verder was later bij mij geweest. Il heb alles vertelt. De kat kwam dus ook iedere dag bij hem. Ik heb het boekje laten zien van de dierenarts. Hij zei dat hij geen geld had om naar de dierenarts te gaan. Ik dacht dat we samen voor de kat zouden zorgen. Ik heb een paar briefjes bij hem onder de deur geschoven. Ik had een krabpaal voor hem. Tijdens ons gesprek deed hij de deur voor mijn neus dicht. Ik ben toen weggegaan. Later liet hij mij en mijn vader in de rolstoel gewoon voor de ingang staan. Deed geen deur open voor ons. Niets. Deze week stond hij voor mijn deur. ...of ik zijn kat bij mij in huis had binnen gelaten. Ik heb gezegd dat het zijn kat niet is. Dat ik de papieren heb. Dat zegt niets. Zegt hij dan. Hij xegt dat ik na mijn ziektewet de kat buiten wilde schoppen omdat ik dan geen tijd meer voor de kat zou hebben. Waarom zou ik dan zoveel onkosten maken? Niemand mag zijn kat eten geven. Hij loopt door heel de flat en buurt. Iedereen is gek op die kat. Iedereen laat hem binnen en geeft eten. Het is een pracht van een beest. Ik heb de deur voor zijn neus dicht gegooid. .ik had hier geen zin in. Ik heb inmiddels een tweede aangelopen poes. Zij was ziek. Na 4 keer een bezoek aan de dierenarts gaat het gelukkig weer beter met haar. Als ik geen katten wil waarom zou ik dan al die moeite doen? Ik vind het ziel
Voor de kat. Hij wordt nu in de avond binnen gehouden.

Van wie is de kat?

Hij is altijd bij de buurjongen omdat zijn deur dag en nacht open staat. Als ik mijn deur open heb staan komt hij bij binnen.

Ik wil niet dat Moppie de dupe wordt van onze meningsverschillen. Ik maak me ook zorgen. Er worden jointjes gerookt waar de kat bij is. Dat is ook niet goed voor de kat.

Wie kan mij een wijs advies geven?

dinsdag 11 februari 2014