Hinder volieres buren, wat te doen???

16 reacties

Sinds 2 jaar woon ik hier en heb ik last van de volieres van mijn buren.
Deze woning is ons toegewezen door de gemeente vanwege een woningaanpassing voor mijn zoon, dus heb ik geen vrije keuze gehad waar ik ga wonen.
In het begin dacht ik nog wel te kunnen wennen aan het gekrijs van de vogels, maar nu na 2 jaar breekt het me op.

Vorig jaar hebben we met 4 omwonenden een klacht ingedient bij de gemeente, omdat er met de buurman niet over te praten viel. Hij ontkent de overlast.
De gemeente heeft vastgesteld dat de dieren er verzorgd bij zitten en kan dus niks doen. Ook de woningbouwvereniging beweert niks te kunnen doen, zolang de overlast niet is "vastgesteld".

Op dit moment zijn wij met 5 omwonenden schriftelijk en mondeling opnieuw aan het klagen, mede omdat de vogels niet alleen geluidshinder geven (van 5.00 tot 23.30, hij verlicht namelijk ook nog bij) maar ook vanwege de vele vliegen waar wij last van hebben.
Deze buurman heeft, naar telling van de woningbouwvereniging, zo'n 60 vogels in de tuin en schuur ondergebracht, waaronder een hoop papegaaien en beo's, en heeft daarnaast zijn hele (!!!) huis vol zitten met deze vogels waaronder ook broedkoppels. Doordat de ramen openstaan hebben wij ook van de vogels binnen geluidsoverlast.
Politie, gemeente en woningbouwvereniging beweren allemaal niks te kunnen doen en hier ook niet aansprakelijk voor te zijn.
Er is nu buurtbemiddeling voorgesteld, waar ik uiteraard aan wil mee werken, om te kijken of we tot een oplossing kunnen komen.
Ik zie dit echter somber in, omdat de buurman beweert geen overlast te veroorzaken en hij zich aan wettelijke (geluids)normen houdt.

Gezien mijn gezondheid achteruit gaat door slaapgebrek en psychische klachten wil ik graag weten wat wij als omwonenden kunnen doen aan deze hinder, hoe wij dit laten vaststellen en wie er nu eigenlijk aanspreekbaar is (gemeente, woningbouw, politie?).
Waar kunnen wij ons recht nog halen?
Wij zouden willen dat hij isoleert, of vogels wegdoet, of in het uiterste geval verhuist (in het verleden voorgesteld, maar in de aangeboden wijk is toen een hanstekeningenaktie gehouden om de man te weren, dit zegt ook al genoeg)

Wij hebben zelf ook dieren, dus het is niet dat we daar iets tegen hebben. Onze honden dragen bijv. in de tuin een blafband om overlast aan de buren te voorkomen. Ik vind het houden van huisdieren doodnormaal, maar dit is gewoon een kwekerij (zo lijkt het tenminste)

Graag uw antwoord

zondag 18 juli 2010