Hoe ver gaat aansprakelijk bij bijtincident

1 reactie

Afgelopen week heeft mijn hond bij een andere (jongvolwassen) hond een stukje oor afgebeten terwijl ze beiden waren aangelijnd. Er is geen sprake geweest van een gevecht, opeens had onze hond de andere hond zijn oor vast, wij proberden onze hond zijn mond open te krijgen, het ging heel snel dus of de andere mensen uit reactie aan hun hond hebben getrokken kan ik niet zeggen. Wat er zich tussen de honden afspeelden hebben wij niet kunnen zien aangezien we stonden te praten met die mensen. Wij hebben de mensen gelijk gezegd dat ze naar de dierenarts moesten gaan en ons adres gegeven en dat we de rekening zouden betalen. Wij hebben netjes de dierenarts rekening betaald.

Nu blijkt dat de mensen dit hebben gemeld bij de politie en dat wij gisteren een brief kregen waarin staat dat ze ons aansprakelijk stelt voor het schade van feit dat haar hond een stukje oor mist en dat ze nu geen shows kan gaan doen met haar hond. Tevens stelt ze ons aansprakelijk voor eventuele verdere kosten. Betekent dit dan dat ik voor alle gebreken die haar hond gaat mankeren verantwoordelijk ben, ofwel als hond last krijgt van zijn tanden is dat dan ook mijn aansprakelijkheid??

Waar kan ik nu precies aansprakelijk voor gesteld worden?

Bij mijn weten ben ik verantwoordelijk voor het stukje oor wat de hond mist en de rekening van de dierenarts die daar het gevolg van is, maar toch niet omdat de hond nu geen hondenshows kan lopen, aangezien niet bewezen kan worden dat ze dit uberhaupt van plan was?

donderdag 2 februari 2012