Hond bijt pup met verwondingen.

3 reacties

Ik ben onze 2 franse bulldoggen, waarvan 1 pup van 5 maanden genaamd Arco aan het uitlaten.
Arco liep op dit moment los, aangezien het een pup is en deze nog niet altijd even goed aan de riem meeloopt.
Achter ons komt er een man aan met een Jack Russel die eerst los liep, maar werd aangelijnd toen hij ons zag.
De jack russel is een beruchte hond in deze buurt die al met heel veel honden problemen heeft veroorzaakt, in eerste instantie herkende ik hem niet en heb Arco dus ook niet bij me geroepen.
Arco liep vrolijk op de andere hond af, hij is nog erg nieuwsgierig en wil met iedereen spelen.
De jack russel vond dit geen probleem en er werd wat aan elkaar gesnuffeld, totdat er zomaar uit het niet een aanval plaats vond en hij Arco in zijn oor beet.
De baas van die andere hond tilde hem op, maar de jack russel liet niet los en dus ging Arco aan zijn oor ook mee de lucht in.
Uiteindelijk na hard geroep van mij liet die jack russel los en liep Arco snel een stukje verder om daarna doodstil te gaan zitten van angst en pijn.
Op dat moment zag ik wel dat zijn oor gewond was, maar bloedde het nog niet.
De baas van de jack russel nam zijn hond mee alsof er niets gebeurd was, is niet boos geworden op zijn hond, heeft niet gevraagd hoe het ging en wilde weg lopen.
Ik was daar verbaasd over en heb nog gevraagd naar zijn adres voor als Arco er iets aan over zou houden en ben daarna naar huis gelopen.
Eenmaal thuis aangekomen nog even goed naar zijn oor gekeken wat inmiddels aardig bloedde, en bleek dat hij een gat had wat bijna helemaal door was en 2 sneeën aan de zijkant van zijn oor.
Toch maar even voor de zekerheid de dierenarts gebeld en deze wilde dat we langs kwamen.
Zij heeft de wond goed schoongemaakt en een antibioticakuur voorgeschreven om een ontsteking te voorkomen.
’s Avonds is mijn man met de rekening van de dierenarts bij hun aan de deur geweest, hier reageerde ze nogal verbaasd op en waren niet van plan om deze te betalen.
Ook werd er gezegd dat Arco agressief op hun hond af kwam lopen, en dat hun hond al twee keer had gewaarschuwd dat hij het niet leuk vond.
Arco is er totaal niet agressief op af gelopen, heeft niet gegromd of uitgedaagd niets! Is alleen maar heel erg nieuwsgierig en speels, het is een pup!
En als die man het zag aankomen, waarom heeft deze dan niet zijn hond weggehaald of aan mij gevraagd of ik Arco wilde weghalen?
Als hij dit wel had gedaan was er niets aan de hand geweest.

Wie is hier aansprakelijk?

maandag 6 januari 2014