Kat buren plast in en om ons huis

1 reactie

Pfff wij zijn de wanhoop nabij.
Gelukkig hebben wij wel een goede band met onze buren, maar misschien maakt dat het soms nog wel ingewikkelder... we willen absoluut geen ruzie met de buren en hebben misschien niet altijd duidelijk verteld hoeveel hun kat bij ons binnen piest. Inmiddels zijn we echter zo moedeloos dat er echt iets moet gebeuren, maar wat? Wij zien eigenlijk geen andere optie dan dat zij hun kat binnen houden of misschien zelfs weg doen.

Onze buren hebben twee gecastreerde katers. Wij hebben zelf een gecastreerde kater en een gesteriliseerde poes. Deze zijn niet bepaald dominant, ze zijn eigenlijk altijd bang van andere katten. De ene kat van de buren is een heel dominant beest, hij maakt veel ruzie met andere buurkatten. Nu hebben wij sinds de buren naast ons wonen al regelmatig dat er in huis gesproeid wordt. Werkelijk OVERAL wordt er gepist en het stinkt vreselijk. Onze gordijnen zijn op sommige plekken al wit uitgeslagen. Er wordt met name bij de voor en achterdeur gepist maar eigenlijk overal. Nu we terug van vakantie kwamen, kwamen we erachter dat er op de zolder tegen vanalles aan geplast is en ook weer bij de voordeur. De schoenen van mijn zoontje, zijn jasjes die bij de deur hangen, mijn lange donzen jas, de kinderwagen, alles meurt en plakt en is smerig. Sommige dingen zijn niet of niet goed meer schoon te krijgen. Wij weten zeker dat het hun kat is. Lange tijd verdachten wij onze eigen katten, maar nooit konden we ze echt betrappen. Toen hebben we een camera geïnstalleerd en zo ontdekten we dat het de buurkat was die regelmatig bij ons binnen kwam. We hebben gelijk een kattenluikje dat opengaat met chip aangeschaft, maar dit is slechts gedeeltelijk een oplossing geweest. De buurkat blijkt vaak zeer snel achter onze katten naar binnen te komen, het kattenluikje is hiertegen niet opgewassen. Bovendien kun je dus geen raam of deur open laten staan of de kat komt al binnen. Daarnaast piest hij zeer veel achterin de tuin waar onze fietsen e.d. staan. Ook de fietsen en andere spullen die daar liggen worden onder gepiest en als de schuurdeur per ongeluk een keer open staat is het ook daar raak. Tegen onze tuinkussens, tegen mijn jas die ik een keer in de schuur liet hangen, ga zo maar door.

Wat zijn nu eigenlijk onze rechten en hun plichten in deze situatie? Heeft iemand een idee? En is er een gouden oplossing te vinden voor dit probleem, waar ook onze buren mogelijk vrede mee kunnen hebben? Ik vermoed trouwens dat de bewuste kat nog wel meer onrust veroorzaakt in de straat, zo heeft ie ook eens één of meerdere cavia's van andere buren gepakt en gedood...

dinsdag 13 mei 2014