Katten in de tuin vinden wij niet erg, maar de eigenaar wil niet dat ze bij ons komen ...

1 reactie

Ik heb buren aan een kant met 3 katten en soms ook 7. Leuke lieve beestjes, alleen de eigenaar is wat mij betreft het spoor iets bijster, maar misschien denken jullie daar anders over. Hij wil namelijk niet dat we de katten aanhalen en dat ze bij ons binnen komen. Wij moeten maar zorg dragen dat zijn katten niet bij ons komen. Wij vinden het totaal geen probleem dat de katten langs komen.. en ook niet als ze binnen wandelen. Wij willen ze niet opjagen, want dat kost ons het meubilair en daarnaast ben ik geen oppas voor zijn katten. Ik heb gezien het feit dat het geescaleerd is en hij mij heeft bedreigd in mijn eigen huis... De schutting tussen beiden geheel dicht gemaakt, nu heeft hij er een plank uitgehaald, zodat de katten alsnog heen en weer kunnen lopen en vindt hij dat ik maar rekening moet houden met zijn katten. Ik moet ze maar wegjagen. De schutting wil hij niet maken ( hij zegt gewoon heb ik niet gedaan)... terwijl ik foto's heb dat deze plank in zijn tuin stond...
Natuurlijk is er aangite gedaan bij de politie van de voorvallen, de bedreiginen ed... Alleen echt rustig in de tuin zitten is er niet meer bij, als hij ook thuis is.. want dan gaan zijn katten aan de wandel en komen gezellig langs. Gisteren is het wederom geescaleerd, omdat ik een schoteltje met wijn had neergezet om slakken te vangen.. Gaat hij helemaal over de rooien, want hij denkt dat ik zijn katten en kittens lok door ze eten te geven. Hij hoorde op een gegeven moment dat het wijn was en toen werden wij erop gewezen dat zijn katten er misschien van konden gaan drinken en dat wij onze verantwoordelijkheid daarvoor moesten nemen. ...Gekker moet het niet worden.... Gezien zijn gedrag zou ik het liefst willen verhuizen, want ik voel me zelfs niet veilig meer in mijn eigen huis, maar dat is geen optie. Nogmaals de katten zijn wat mij betreft totaal het probleem niet, maar meer het gedrag van de eigenaar. Hij beroep zich op het kattenbesluit en dat het vrije dieren zijn?
Het is toch van de zotte dat ik allerei maatregelen moet nemen, omdat hij vindt dat de katten niet bij mij mogen komen. Volgens mij is dat de omgekeerde wereld, wie weet raad?

maandag 25 mei 2015