klacht stankoverlast van alleen onze poes(zen) in een katrijke buurt, door buurvrouw. Wat kunnen wij meer doen dan we al doen?

1 reactie

Ik ben, zelf al 20 jaar woonachtig op mijn huisadres en sinds die tijd ook altijd in het bezit geweest van poezenspul. Op geen enkele wijze heb ik in die 20 jaar problemen gehad van of over mijn katten door klachten van buren.
Sinds een jaar of twee hebben wij nieuwe "buren" gekregen. Deze mensen, wonen en werken in onze hoofdstad, en hebben het huis naast ons gehuurd om even te kunnen onthaasten. Dit betekent dat zij (de buurvrouw en haar twee kinderen)in de weekenden en delen van vakanties aanwezig zijn in het huis naast ons. Overigens niet merkbaar, je weet nooit wanneer zij er wel of niet zijn.

Vorig jaar hadden wij een poesje van een jaar, die volgens de buurvrouw plastte in haar tuin. Heel onhandig en vervelend natuurlijk, ik weet zelf hoe erg dat kan stinken. We hadden aangeboden kosten te vergoeden, gemaakt door de buurvrouw om die stank aan te pakken. Ook (waar ik zelf heel erg op tegen ben) haar toestemming gegeven om onze poes nat te gooien met water. Blijkbaar was dit niet afdoende, en werd er blijkbaar meer van ons gevraagd door onze buurvrouw, wat ons duidelijk werd middels een brief van de woningstichting in onze woonplaats.
Daarmee gebeld, en het verhaal uitgelegd, dat sinds er een tweetal inbraakpogingen zijn geweest bij oude buren van ons, ik mezelf zo'n beetje eigen had gemaakt om met regelmaat in de buurtuin te kijken, omdat ik weet dat onze nieuwe buren er door de weeks niet zijn. Zo kwam ik er ook achter dat het niet alleen mijn poes was die bij hun in hun tuin plastte. Uiteindelijk was de oplossing er voor de buurvrouw, een week later werd onze poes aangereden. Zeer verdrietig voor ons, maar voor haar: Probleem opgelost.....
denk je.

Opnieuw een maatje gezocht en gevonden voor onze oudere poes. Ook ditmaal een poesje van bijna een jaar, die sinds haar 3 maanden jong zijn bij ons kwam wonen. In het voorjaar hebben we kunnen genieten van een aantal hele mooie zomerse dagen, en nooit een klacht ontvangen. tot nu.....
het is zomer, en onze buurvrouw kwam wederom met de klacht van stankoverlast, ditmaal zou het ook alleen onze kat zijn die in haar tuin plastte (zoals vorig jaar ook het geval scheen te zijn volgens haar).
Ze had zelfs, vertelde ze, een camera geplaatst een week lang en onze poes betrapt op plassen in haar tuin.(overigens vraag ik me af wat voor waarde dit zou hebben, wie vertelt mij dat ze niet alleen de camera aangehad heeft tijdens het plassen van onze poes in haar tuin, want dat onze poes bij haar plast dat geloof ik zeker, maar niet dat zij , wederom, de enige zou zijn)

Nu heb ik er alle begrip voor dat dit echt niet wenselijk is, en zij niet kan genieten van het zitten in haar tuin. (overigens is de plasplek bij de poortdeur in een hoekje en niet zoals bij onze vorige poes, midden in de tuin tussen de tegels).
Ditmaal wederom aangeboden, onze poes met water proberen nat te maken, dat wij zelf ook haar meer in de gaten zouden houden om zodoende er voor te zorgen, dat zij daar niet meer zou komen, kosten te vergoeden, dierenartsen gebeld op zoek naar tips, als ook op een forum te vragen om tips, hier mijn verhaal te doen, en op internet te googlen. We willen heel graag een oplossing verzinnen samen met de buurvrouw en de verstandhouding goed te houden. Zowiezo houden we haar snachts al binnen. En eerlijk gezegd, ben ik niet van plan haar overdag ook binnen te houden. Zover wil en kan ik voor mijn gevoel niet gaan.

Vorig jaar hadden we met elkaar afgesproken, dat mocht er ooit een probleem zijn met één van onze poezen, ze dit direkt kwam melden. En tot onze grote spijt wordt die afspraak niet nagekomen, en pas na een week een klacht bij ons neergelegd. Dat betekent dat haar ergernis al een toppunt heeft bereikt, wat maakt dat er ook niet op een fatsoenlijke manier met haar gecommuniceerd kan worden. Op onze vraag: wat wil je dat er nu precies gebeurd, krijgen we een boos antwoord, dat zij ook huur betaald en loopt ze woest de deur uit.

Vorig jaar was de bedoeling dat wij onze kat gingen binnenhouden, ons vermoeden is dat het dit jaar dezelfde eis zou zijn en wij wederom een brief gaan krijgen van de woningbouw.

wat kunnen wij hiermee of aan doen, meer nog dan we nu al proberen????

alvast heel hartelijk bedankt voor reaktie
het zit mijn man en ikzelf erg hoog en willen graag een oplossing voor beide partijen.

dinsdag 16 augustus 2011