mijn hond is bewust aangevallen door een loslopende hond.

1 reactie

2 weken geleden is mijn hond (een pitbull) aangevallen door een golden retriever. De hond liep los in een losloopgebied, daar waar mijn honden ten alle tijden aangelijnd zijn. De golden retriever heeft heel bewust mijn hond aangevallen en luisterde niet naar zijn baas. Resultaat: mijn hond had vele bijtwonden op zijn kop en de andere hond had een wond aan zijn poot en is daaraan geopereerd. Er waren geen getuige van het incident.

Wij zijn diezelfde avond langs geweest en de situatie besproken en wij willen ons geld terug. Zij gingen daarmee akkoord en ik heb de factuur met mijn gegevens achtergelaten.
Nu zijn we vandaag langs geweest en ze waren nooit van plan om het door te geven aan hun WA.
Zij hebben nu de rollen omgedraaid en beweren dat mijn hond fout was omdat hij zich verdedigde.
Zij maken nu gebruik van het maatschappelijke vooroordeel tegen de pitbull en jutten ook iedereen in het park tegen ons op.
Zij zeiden dat ze het alleen doorgeven als ze ons ook aansprakelijk kunnen stellen.
Wij hadden op het moment van het incident geen WA omdat wij ons daar niet van bewust waren(ja heel erg dom inderdaad). En ik ben van mening dat wij ook niet aansprakelijk zijn omdat als zijn hond niet had aangevallen was er ook geen incident geweest.

Wat te doen? Moet ik nu hopen dat ze ons niet aansprakelijk gaan stellen of heb ik juridisch ook rechten? Alvast bedankt!

dinsdag 26 juni 2012