Mijn hond is gebeten door een andere hond, de eigenaresse zei dat ze alle kosten zal betalen maar ze heeft geen verzekering! )-;

1 reactie

Mijn hond is behoorlijk ernstig gebeten door een andere hond. Mijn hond heeft daardoor 7 dagen op de intensive care gelegen. Ze heeft meerdere operaties gehad en alle zorg die nodig was. Daardoor zijn de kosten enorm opgelopen. De eigenaresse heeft tegen mij gezegd waarbij mijn broer ook haar heeft horen zeggen dat zij alle kosten gaat betalen. Ik heb van haar op een andere dag gegevens zowel van haar als van een verzekering gekregen. Ik kom erachter dat deze mevrouw al vier jaar niet meer verzekerd is bij de opgeven verzekering door haar. Ik heb haar gevraagd of ze een w.a. verzekering heeft...Ze geeft aan die ook niet te hebben. Ook geeft ze aan dat ze niet wist dat ze niet meer verzekerd is bij de verzekering die ze mij had gegeven. Ze geeft aan een schuld te hebben van €17.000,- te hebben. Ook zegt ze dat ze een bewindvoerder heeft. Ik heb haar gevraagd of ik de gegevens van haar bewindvoerder mag zodat ik samen met mijn personal coaches en haar bewindvoerder het kunnen oplossen. Ik zit met een bijstandsuitkering en kan never nooit de kosten betalen die torenhoog zijn opgelopen. Het schijnt naar het zeggen van de eigenaresse dat zij het ook niet kan betalen. Ik heb geprobeerd het onderling met de eigenaresse op te lossen...maar het blijkt dat ze mij enorm aan het lijntje heeft gehouden want ik ben niks opgeschoten. Ik heb alle gesprekken op papier vastgelegd. Ik heb aangifte willen doen bij de politie maar die heeft er alleen een melding van gemaakt. Ook heb ik naar de eigenaresse een aansprakelijkheidsbrief per post ondertekend verstuurd. Daar heeft ze tot op heden niet gereageerd waarvan de tijd allang is verstreken die ik vermeld had in de brief.
Ik wil een civiele procedure starten en de kosten die al gemaakt zijn en nog open staan, op de naam laten zetten van de eigenaresse. Het is van de zotte dat mijn hond die aangelijnd was en haar hond uit de tuin ontsnapte (niet aangelijnd of gemuilkorfd) mijn hond aanvalt. Haar hond heeft ook voordat mijn hond werd aangevallen, de hond van mijn broer 2 x aangevallen waarbij een vriendin van mijn broer die eigenaresse een muilkorf heeft gegeven! Ook geeft de eigenaresse aan aan mij dat haar hond al 4 x eerder een andere hond heeft aangevallen.

Ik wil graag advies over mijn bovenstaande verhaal over hoe ik dit het beste allemaal kan aanpakken en welke stappen ik het beste kan ondernemen...heb ik kans van slagen? Is er ook ergens anders hulp te krijgen voor als deze mevrouw echt geen geld heeft en ik alsnog voor de kosten opdraai terwijl ik het ook niet kan betalen? Ik ben absoluut niet thuis met dit soort situaties...laat staan dat ik ooit een advocaat heb gesproken of ooit een rechtszaak heb meegemaakt in mijn bijna 32 jaar bestaan.

Please help!!! Ik lijd een teruggetrokken leven, heb mijn leven altijd op orde gehad...maar door dit onrecht dat mijn hond en mij is aangedaan ligt mijn leven in puin waardoor ik enorm veel stress, paniek en angst ervaar!

Kan iemand mij please helpen hoe ik dit kan oplossen en eventueel sterk sta als ik een civiele procedure start en ook mijn recht krijg?

Please help!!!

zondag 23 november 2014