mishandeling jonge hond door buurman

1 reactie

Onze jonge mechelse herder (1,5 jaar oud) is op woensdag 30 april 2014 door onze buurman in haar oog gespoten met een agressief reinigingsmiddel. Mijn zoon zag dat de hond bij de afrastering stond die onze tuin scheidt van die van de buren, hij zag dat de hond in zijn oog wreef en daarbij piepte, hij zag de buurman staan met een spuitbus in zijn handen. Zoon loopt erheen en ziet de hond wit schuim op haar oog hebben en de buurman heeft een roze spuitbus in zijn hand. De hond piept, zoon spreekt buurman hierop aan waarop deze wegloopt. Zoon verzorgt het oog van de hond. Voordat we met de hond naar de dierenarts gaan, ga ik (de moeder) de betreffende spuitbus vragen bij de buurman om mee te kunnen nemen naar de dierenarts. De buurman geeft de spuitbus, hierop staat W5. Dit is een zeer agressief middel er staat ook een groot kruis op. Ik vraag hem waarom hij niet met water heeft gespoten, hierop krijg ik geen antwoord. Volgens hem is het gewoon zeepsop en moeten wij er niet zin poeha van maken, wij moeten die kuthond bij ons houden...Op mijn vraag hoe hij mijn hond in de ogen heeft kunnen spuiten, beschrijft hij precies hoe hij het heeft gedaan. Hij zat gehurkt bij de afscheiding en de hond blafte naar hem, hij is toen opgestaan en heeft de spuitbus gehaald en is weer bij de omheining gaan zitten en gewacht tot ze weer kwam en heeft toen gespoten. Ik heb hem gevraagd waarom hij nooit heeft aangegeven dat hij last heeft van haar, hierop krijg ik geen antwoord en worden de schouders opgehaald.
Er is inmiddels aangifte gedaan inzake dierenmishandeling en hij heeft inmiddels bekend, maar hij blijft erbij dat het zeepsop was.
Hoe kunnen we er voor zorgen dat er recht wordt gedaan? Ik heb nu vanaf het bezoek aan de oogarts voor de hond (zijnde 2 mei 2014) vrij moeten nemen om voor de hond te zorgen. Ze moet 6x per dag druppels met haar eigen bloed in het oog toegediend krijgen want haar hoornvlies is helemaal beschadigd, tevens moet ze 2 zalfjes in haar oog hebben. Dit houdt in dat ik niet kan werken en vrij heb moeten nemen. Het oog zal weer genezen maar dit kan lang gaan duren. De buurman heeft totaal geen berouw getoond en zelfs tegen de politie gezegd dat alles enorm wordt opgeblazen. Hij heeft bij de politie aangegeven dat hij een hekel aan herders heeft, dit hebben wij nooit geweten. Hij heeft ons nooit aangegeven dat hij last van onze hond heeft.
Excuses heeft hij nog niet eens aangeboden en ook niet geinformeerd hoe het met de hond is. Wat kunnen we nu nog doen om te zorgen dat hij alles betaalt?

woensdag 7 mei 2014