Onze maine coon kitten is overleden 1,5 maand na aankoop wat zijn mijn rechten tegen over de fokker?

3 reacties

Beste lezer(s)

Onze maine coon is vannacht plotseling overleden. Ze was 7 maand oud en wij hadden haar net 1,5 maand.
Er was helemaal niks aan de hand met haar, tot gistermiddag. Ik kwam thuis en onze poes lag gestrekt in de schuur op de grond. Ze was vreselijk aan het schuimbekken en klaaglijk aan het jammeren. Ook was ze verlamd aan haar hele lijfje behalve haar koppie. Wij zijn direct naar de dierenarts gegaan. Daar bleek dat ze zwaar onderkoeld was. Zo erg dat ze tijdens het bloedprikken geen bloed konden krijgen doordat er totaal geen druk meer op de aderen stond. Wij moesten haar daar achterlaten met de wetenschap dat ze het waarschijnlijk niet zou redden. Ze hebben haar op een warmhoudkleedje gelegd en een warmtelamp boven haar gehangen. Als ze weer wat op temparatuur zou zijn konden ze een infuus aanbrengen. Met een beetje hoop gingen wij weer naar huis. De volgende dag kregen wij het slechte nieuws dat onze Luna de nacht niet had gered.

De oorzaak is niet bekend. Ook de dierenarts had geen idee wat het kon zijn. Ze kwam niet buiten dus kon niet aangereden zijn en had ook niks geks gegeten. Dan bleef er over dat het waarschijnlijk iets aangeboren was.

Nu is de vraag of de fokker ons tegemoet moet komen. We hadden haar maar zo kort en we hebben aankoopbewijs, stamboom, paspoort, gezondheidsverklaring.. alles er op en der aan. Gewoon een echte cattery dus.
Wat kunnen we nu het beste doen?

zaterdag 12 november 2011