Overlast door kattenverjager (piepapparaat)

40 reacties

Beste mensen,

Sinds een jaar zijn wij verhuisd. Wij hebben 2 katten die buiten komen maar hun behoefte netjes in onze eigen tuin doen (kattebak).
Onze buren hebben ook katten (3of4). Zij hebben een buitenruimte gemaakt voor hun katten. Sinds wij hier wonen piest een van hun katten bij hun binnen. Dit komt omdat onze kat bij hun in de tuin komt en zij niet kunnen uitvechten wie de baas is in de tuin. Hun kat kan immers niet uit het hok en piest dus bij hun binnen.
Heel vervelend voor hun, begrijp ik.
Nu hebben zij een piepapparaat neergezet en niet allen de katten maar ook ik en mijn kinderen en mijn andere buren hebben hier last van.
Sterker nog, ik heb hierdoor schade gekregen aan mijn oren want ik hoor nu continu en overal gepiep terwijl dat voorheen niet zo was.

Ik hou nu s'nachs mijn katten binnen maar ik kan niet meer ontspannen in mijn eigen huis, ik kan geen ramen meer open zetten en ik kan niet meer in mijn tuin zitten.

Mogen zij dit doen?
Het is toch hun kat die in hun huist piest. Ze kunnen toch bv prikkeldraad langs de schutting plaaten en het laten begroeien met klimop?
Of schrikdraag op een lage spanning?

Is er iemand die weet of dit mag. Kan ik een klacht indienen bij de politie? Doen ze hier dan iets mee? Mijn buurman is zelf politie agent.

Iemand help me asljeblieft want ik word helemaal gek hiervan. Het is alsof er een naald in mijn hoofd gestoken wordt elke keer als die piep afgaat. Soms gaat ie zelfs heel hard af de hele dag door en dan is er niemand thuis bij de buren om het uit te zetten of er iets aan te doen en dan ga ik maar m'n huis uit om het niet te horen.

Help alsjeblieft.

Vriendelijke groeten van een zeer desperaat persoon
B. Bakker

zondag 14 augustus 2011