Pesterijen , ongegronde klachten over honden.

0 reacties

Al 13 jaar worden wij getreiterd door de buren links van ons. Dan was het over een beetje onkruid in de tuin, dan over rommel in de tuin (grofvuil, waar al een ophaal afspraak voor stond) , de tuindeur maakte geluid etc. etc. Je kan het zo gek niet bedenken of ze diende een klacht in bij de woningbouwvereniging en/of gemeente.
Toen daar niets meer over te klagen viel, gingen ze over op het klagen over het blaffen van onze honden als we niet thuis waren. Ik heb toen een webcam geïnstalleerd en heb uren opnames van honden die heerlijk op hun plek liggen, zich eens omdraaien, naar de waterbak lopen, soms 1 x een kort blafje geven omdat de post arriveert... maar niks van langdurige blafserenades waar zij over klaagde. Regelmatig stond 's avonds de politie aan de deur, 'er was geklaagd over blaffen en we zouden niet thuis zijn', maar we waren gewoon thuis en er was niet geblaft. De buren gaan zelfs zo ver, dat ze ons bij andere buren proberen zwart te maken en roddels en laster over ons rond strooien waar niets van waar is. Dit is echt ziekmakend. je durft op den duur bijna geen adem meer te halen in angst voor klachten. Uiteindelijk hebben we een gesprek gehad met de woningbouwvereniging. Daar waren ze al die klachten ook zat. Er is een buurtbemiddelingsgesprek geweest, wat niets opgelost heeft. Buurvrouw is er één die denkt dat zij alles mag en iedereen alles moet doen zoals zij het wil hebben. En ga je tegen haar in, dan gaat ze pesten. Zo heeft ze nu ook ruzie met een andere buurvrouw. Nu werken wij professioneel met honden. Dat gebeurd voornamelijk buitenshuis (trainingsveld, privé bij mensen thuis etc.), maar nemen soms ook (asiel)honden op voor heropvoeding. Onze honden zijn zo opgevoed, dat ze niet druk mogen zijn in huis. De herder mag 1 keer blaffen als ze denkt dat er onraad is, dan komt ze het non-verbaal melden. De tuin wordt, afhankelijk van hoeveel de honden buiten zijn (naast uitlaten, mee naar trainingen etc.) 1 tot 3 keer per dag met citroen of chloor uitgespoeld. Maar de buren klagen maar over stankoverlast. Dit hebben ze overigens ook gedaan bij buren aan de andere kan die een konijn buiten had. Die werd gewoon dagelijks verschoond, maar buurvrouw vond het stinken en heeft er toen chloor bij gegooid. Toen ze nieuwe buren kreeg, begon ze meteen met eisen stellen en toen die nieuwe buurvrouw half zei dat ze haar voortuin ging veranderen, heeft mw. klaagsma meteen de hele boom snel kaalgeknipt.
Zelf hebben de buren ook 3 honden die erg veel blaffen. Die 2 x per dag 5 minuten blokje om mogen en de hele dag in de bench zitten en als ze er uit mogen, door het huis rennen en blaffen. Tussen de middag laat de buur de honden even uit in de poort, maar ruimt dat niet op. Als ze de honden uit gaan laten, plassen die tegen elke schutting en heg. Ze hebben een paar jaar terug een veel te hoge aanbouw neer gezet die zonlicht weg houd bij ons. Zomers barbecueën ze veel, die staat achter de schutting aan onze kant met de schoorsteen er boven uit. Buurman doet er dan eerst karton op, dan de kolen. En wij worden dan uitgerookt. Terwijl ze weten dat ik astmatisch ben en niet tegen rook kan. Bovendien stinkt dan ons hele huis naar de aansteekblokjes of wat ze ook gebruiken.
Nu hadden ze in de voortuin een schutting gezet, met het eerste deel 2 meter, zodat ik daar ook geen uitzicht meer had. Dus daar werk van gemaakt. De revanche van buren: klacht naar woningbouwvereniging dat hier wel 20 tot 25 honden zouden verblijven, klacht naar gemeente dat er hier 13 honden zouden verblijven en het zou stinken... dus weer gesprek gehad met woningbouwvereniging en gemeente. Nu hebben we van de gemeente zwart op wit dat ze niet gaan handhaven, omdat het een burenruzie betreft en geblaf incidenteel is en stankoverlast niet is geconstateerd. Maar ze blijven maar door gaan. Vanmorgen hoorde ik de buurman tegen de glazenwasser zeggen dat er hier wel 9 honden zouden zitten en het vreselijk stinkt, maar dat niemand dat wil geloven... Ik wordt hier zo moe van. Ten eerste moeten ze terug naar school, want tellen kunnen ze niet. maar ze maken ons wel overal zwart. Zo erg dat we al een paar keer meegemaakt hebben tijdens een hondentraining buiten bij mensen, dat we vreselijk uitgescholden werden door mensen die we helemaal niet kennen, dat we de honden in de tuin zouden uitlaten, honden mishandelen, logé honden alleen thuis laten zitten...en als je dan vraagt hoe ze erbij komen is het 'van horen zeggen'.
Bewijzen kun je het niet, maar het is wel erg voor de hand liggend dat de verhalen bij de buren vandaan komen. De buren hebben al eens geprobeerd handtekeningen op te halen in de buurt tegen 'het blaffen', maar niemand wilde tekenen, want niemand heeft last van ons. Het is hier een hond rijke buurt en van alle kanten klinkt geblaf. Maar niemand heeft last van ons. Het enigste wat we nog zouden doen, is verhuizen. Zij hebben een koophuis, wij een huurhuis. Dat blijkt nogal wat gecompliceerd te liggen om dit soort zaken op te lossen. Nu willen we graag verhuizen, naar meer ruimte om onze werkzaamheden uit te breiden. Maar daar is geld voor nodig en dat hebben we niet. Maar ik heb nu zoiets van, laat hun maar verhuizen. Waarom wordt er aan hun niets gedaan? Ze blijven maar doorgaan, hoe stop je zoiets (op een legale manier)? Is er een manier om voor eens en altijd van dat geziek af te komen? Wat kunnen we tegen deze buren beginnen? Heel de buurt hier is hen zat, omdat ze overal maar over ons en iedereen lopen te klagen en te roddelen. De woningbouwvereniging is er klaar mee, de gemeente ook. Ik las pas dat ze in Amsterdam dit soort lui het huis uit zetten. Omdat het veel voor komt dat pesters maar hun zin krijgen en dat het slachtoffer uit ellende verhuist. Wie weet raad?

woensdag 24 april 2013