Raskat helaas gedekt door kater van buurtbewoners en na bevalling overleden

5 reacties

In de buurt loopt een kater die niet gecastreerd is.
Onze raskat was met 10 maanden krols, helaas had de kater dat door, hij is bij ons naar binnen gekomen en heeft daar onze raskat gedekt.
De zwangerschap ging nog redelijk, maar na de bevalling kwam de ellende. Voor een te jonge poes was dit allemaal te zwaar en na 7 weken zogen van de kittens, was ze er zo slecht aan toe dat ze is overleden.

We hebben regelmatig aan de eigenaren van de kater gevraagd of ze hem wilden laten castreren, ze beloofden het te doen. Maar deden het niet, toen heb ik gevraagd of ze hem wilden laten castreren en dat wij de rekening zouden betalen, maar ook deze keer ging het niet door.

4 weken nadat de ene raskat gedekt was, kwam de kater ook onze andere poes dekken. (nota bene in ons huis!) Zij is een stuk ouder en kwam de zwangerschap goed door, maar de bevalling wilde niet vlotten. Het eerste kitten lag in stuit, en het werd een keizersnede van 300 euro. Na 1 week is het eerste kitten overleden, ook dit heeft veel geld gekost om het kitten te proberen om te peppen en een week later kreeg de moederpoes een borstontsteking en zaten we weer regelmatig bij de dierenarts. Hierdoor had de moederpoes bijna geen melkgift en moest ik mijn baan opgeven om de kittens om de 3 uur te flessen.

Het heeft ons heel veel geld en verdriet gekost, wat moeten we met deze situatie?

De eigenaresse is nu zwanger en nu hebben ze de kater weggedaan.

Hebben wij rechten om een gedeelte van de kosten bij hun te declareren?

Graag jullie mening.

dinsdag 21 augustus 2012