Regelgeving t.a.v. katten

4 reacties

Al jaren probeer ik te achterhalen wat mijn rechten zijn ivm overlast van een buurkat. Deze kat is al meerdere malen binnen gekomen, omdat ik de deur had openstaan. Mijn huisgenoot is erg allergisch voor katten en heeft daar dus onwijs last van. Het is zelfs zo ver dat wij niet meer onze deur open kunnen zetten! Daarnaast ligt de tuin vol met kattenpoep en komen ze geregeld bij mijn vissen in de buurt. Van meerdere mensen verneem ik dat het mijn taak is om katten weg te houden, is dat niet de omgekeerde wereld? Ik heb namelijk er niet voor gekozen om katten te hebben? Een hond nemen is geen optie, ivm allergie. Geld uitgeven om andermans HUISdieren weg te houden vind ik ook te zot voor woorden, nogmaals, ik heb er niet voor gekozen om katten te hebben.
Het gaat mij niet om een oneindige discussie tussen voor- en tegenstanders, ik wil gewoon weten of er (en zo ja, welke) wetten hierop gericht zijn en wat mijn rechten zijn?
Ik vind katten namelijk erg mooie dieren, maar ze horen geen overlast te veroorzaken! Voor honden betaal je belasting en die zitten aan zoveel regeltjes vast. Dus ik neem aan dat katten (juist omdat je daar geen belasting over betaalt) nog meer regels hebben?

donderdag 21 augustus 2014