rottweilers vallen mijn hond aan

6 reacties

Vanmorgen lipe mijn man samen met Boni (onze hond) richting het hondenlosloopgebied. vlakbij de ingang daarvan kwam een auto aangereden, parkeerde daar en de chaufeur stapte uit, Nadat mijn man en Boni voorbij de auto liepen het losloopgebied in, deed de meneer de achterklep van de auto open en 2 rottweilers srongen de straat op. Ze renden naar mijn hond toe en vielen hem aan. 1 rottweiler lag bovenop mijn hond om hem te bijten, mijn man kon deze alleen nog maar een gigantisch schop geven zodat hij van Boni af ging. De eigenaar van de rottweilers werd woedend op mijn man. Gelukkig maar dat mijn man de hond een schop gaf daardoor heeft Boni maar een kleine schaafwond bij zijn linkerpoot. Ik weet niet wat de gevolgen zouden zijn als hij dat niet had gedaan.
De eigenaar van de rottweilers zei dat het aan onze hond ligt. Onze hond is een asielhond uit romenie, weegt 11 kilo en is afgelopen zomer gekozen als het leukste en liefste hondje van de camping. Hij is wat bang voor grote zwarte honden die hij niet kent, maar dan loopt hij vlak naast ons of tusen ons in. Boni gedraagt zelfs dan niet agressief. De eigenaar van de rottweilers zei ook dat onze hond dan maar niet in het hondenlosloopgebied moet lopen maar ergens anders. Het is niet de eerste keer dat Boni is aangevallen door rottweilers waarschijnlijk door dezelfde. De vorige keer werd Boni het hondenlosloopgebied uitgejaagd de woonwijk, de rotttweilers bleven hem achtervolgen. 1 liep zelf bij iemand de tuin in.
Mijn man heeft het kentekennummer van de auto genoteerd en vervolgens heeft hij aangifte gedaan bij de polite.
Helaas heeft hij geen filmpje kunnen maken, hij was bezig onze hond te redden. Wij hebben dus geen echt bewijsmateriaal. Wel weten wij dat andere hondenbezitters ook over deze honden klagen.
Staan wij in ons recht?

maandag 13 oktober 2014