verwaarloosde aanloopkatertje

0 reacties

Al de hele winter 2013/14 loopt er bij ons een jong verwaarloosd cypers katertje rond. Ik heb hem af en toe te eten gegeven maar niet in huis gehaald omdat ik dat mijn oude kat van 18 niet wilde aandoen.
In februari heb ik mijn oude kat laten inslapen en heb me sindsdien steeds meer over dit katertje ontfermt.
In maart liep hij een week lang met een groot abces rond bij zijn oog en toen heb ik na een week ingegrepen en ben naar de dierenarts gegaan. Het beestje zat onder de teken en vlooien en was erg ziek (hoge koorts) door het abces.
Ik heb hem op Amivedi aangemeld en op Facebook van onze dierenartsenpraktijk.
Er kwamen geen reacties en omdat het beestje verwaarloosd was dacht ik dat het een zwerfkat was. Ik heb hem langzaam laten wennen aan mijn huis. Hij was vaak bij mij binnen, ook 's-nachts. Volgens de dierenarts was het een katertje van een maand of 8 dus ik heb hem laten castreren en inenten. Ook de vlooien heb ik behandeld en een wormenkuurtje gegeven.
Kortom veel geld uitgegeven en de kat knapte zienderogen op.
Het is nu juni en ineens krijg ik bericht op mijn antwoordapparaat van onze dierenartsenpraktijk dat de eigenaar is gevonden. Een paar straten verderop. Op dit moment heb ik nog geen contact gehad met de "eigenaar" want de assistente heeft de informatie niet overgedragen aan haar collega's. Wel kreeg ik te horen dat de "eigenaar" hem snel gaat laten chippen. Toevallig heb ik zelf morgen een afspraak om hem te laten chippen.
Ik ben bang dat ze hem nu binnen houden en snel laten chippen zodat het hun rechtmatige kat is. Dit terwijl ze hem altijd zwaar verwaarloosd hebben en nu hij opgeknapt is eigenen ze hem zich toe.

Ik wil weten: Wat zijn mijn rechten, ik heb de kat verzorgd, medische hulp geboden en onderdak geboden en wat zijn hun rechten, met name als ze hem eenmaal gechipt hebben? Kan ik dan het geld dat ik aan de kat heb uitgegeven terug vragen? Heb ik recht op de kat? Zij hebben hem verwaarloosd en willen hem hebben nu het hun goed uitkomt.
Ik wil het weten voordat ik waarschijnlijk morgen, 18-6, met ze in discussie ga.

Ik zit er erg mee in mijn maag want ben intussen erg gehecht aan het beestje.

dinsdag 17 juni 2014