Vlooien/kattenpis

0 reacties

Ik woon en werk in hetzelfde pand. Mijn eigen woning grenst aan mijn wachtruimte. Twee etages boven mij woont een buurvrouw, de tussen etage staat op dit moment leeg want daar gaat binnenkort gebouwd worden. We delen eenzelfde ingang. Deze mevrouw heeft 3 katten en een hond. Op dit moment zijn er al 3x plafond platen vervangen doordat de kat van de bovenbuurvrouw boven mijn wachtruimte heeft geplast. Ik heb haar direct geattendeerd op het feit dat dit gebeurd was en ze zou het oplossen. Helaas is het daarna nog meerdere keren gebeurd.

De laatst keer was het zo erg dat de kattenpis zelfs op de grond gedruppeld was. Ik heb haar dit zelf schoon laten maken, maar ik heb nog veel last gehad van de stank. De plek boven mijn wachtruimte is niet van haar en er is een deur die gewoon dicht kan. Het is dus merkwaardig dat die kat daar überhaupt kan komen. Bij de voordeur lag een oude deurmat. Ik merkte op dat als ik een pakket in ontvangst nam en dus een iets langere tijd op die mat had gestaan, ik erg jeukende bulten kreeg rond mijn enkels.

Nadat dit een paar keer was voorgevallen ben ik gaan opzoeken wat dit zou kunnen zijn en toen bleek dat de bulten helemaal overeen kwamen met de omschrijving van een vlooienplaag. Er wonen verder geen dieren en haar dieren zijn op de enige dieren waarmee ik in contact kom. Helaas heeft ze weinig actie ondernomen om de plaag onder controle te krijgen. Ik heb zelf de deurmat verwijderd ( die ze eerst nog weer terug had gelegd) en ik heb zelf een vlooienspray gekocht. Ik ondervind hinder van zowel de kattenpis op het plafond in de wachtruimte als van de vlooienplaag. Vooral het feit dat dit alles zeer onhygiënisch is zit mij enorm dwars.

De stankoverlast van de kattenpis en de jeuk van de vlooienbeten zijn ook zeer vervelend. Ik heb nu al meerdere keren de makelaar/huismeester op de hoogte gebracht en ben een dossier aan het opbouwen door foto's te maken van de beten. Ze hadden het plafond ook super netjes opgeknapt, maar de volgende dag was het alweer ondergezeken door de kat.

De maat is vol, ik heb een gesprek aan gevraagd om rond te tafel te zitten met de desbetreffende buurvrouw en de makelaar/huismeester. Mevrouw geeft zelf aan dat het niet van haar dieren kan zijn, maar geeft ondertussen ook niet aan dat ze de dieren behandeld. De dieren dragen, mijns inziens, geen van allen een vlooienband. Ook nadat ik had aangegeven dat het probleem een langdurige aanpak vraagt heeft ze de plek maar een paar dagen achter elkaar gesprayed.

Wat kan ik het beste doen? Ik vrees dat we er zo niet uit gaan komen.

dinsdag 9 februari 2016