vrouw valt hond aan met spuitbus

8 reacties

Een vrouw uit de buurt heeft mijn hond laatst aangevallen met een spuitbus, omdat mijn hond los liep (op een braakliggend terrein waar dat eigenlijk niet mag) en naar haar hond (aan de lijn) toeliep. Het zijn allebei mannetjes dus ze grommen tegen elkaar, maar vechten doen ze niet. Toch begon zij in reactie direct op mijn hond te spuiten, voornamelijk op zijn ogen, hoofd en begin rug. Ik ben er op afgerend om mijn hond van de spuitbus te laten ontkomen, ik heb hem aangelijnd en heb haar benaderd met de vraag wat voor middel er in de spuitbus zat. Dat wilde ze niet loslaten, daar had ik zogenaamd niets mee te maken. Omdat ik op dat moment totaal perplex was heb ik het laten gaan. Enerzijds stom, want er had zomaar iets kunnen gebeuren met mijn hond en dan wist ik niet wat er in het busje zat. Wat ik weet is dat het in ieder geval geen water was, omdat er een geur aan zat. Daarbij denk ik dat het een of ander chemisch huishoudmiddel is omdat het in een wit busje zat en het leek dus niet op een deo spuitbus.

Nu vind ik dit gebeuren echt niet door de beugel kunnen en wil ik erger voorkomen. Blijkbaar heeft ze met opzet haar spuitbus meegenomen (ze woont tegenover het veldje en ziet wanneer er mensen met honden staan) en omdat ze deze direct gebruikte liet ze geen ruimte voor mij om mijn hond aan te lijnen (ik stond sowieso met mijn rug haar richting op dus ik zag haar niet aankomen). Nu wil ik eigenlijk weten in hoeverre zij strafbaar is voor het dragen en gebruiken van een spuitbus tegen mijn hond (dit is eigenlijk een wapenverbod?), ook gezien het feit dat mijn hond los liep op een terrein waar dat eigenlijk niet mag.

Een bijkomende reden dat ik dit wil weten is dat ook andere hondenbezitters uit de buurt al geruime tijd last of 'ruzie' met haar hebben en ook allemaal met dezelfde reden: hun honden zijn op deze plaats los en als ze deze vrouw tegen komen krijgen ze de wind van voren. Geen enkele hond heeft overigens haar hond ooit fysiek aangevallen. Een andere buurtgenoot heeft dankzij haar een strafblad voor haar kiezen gekregen. Ze had de hond los, de vrouw begint met een tak op haar hond in te slaan en zij duwt de vrouw om haar te stoppen. Zelfverdediging (voor de hond) ging daarbij niet op en ze kreeg straf voor het gebruik van geweld tegen de vrouw. Als ik van het spuitbus gebeuren aangifte doe wil ik hier enerzijds dus ook mee voorkomen dat ik of iemand anders uit de buurt straks een strafblad krijg door die vrouw, simpelweg omdat het zomaar eens kan gebeuren dat ze een duw krijgt als ze iemands hond iets aandoet. Daar was ik namelijk al bijna toe in staat toen ik zag dat ze mijn hond aan het bespuiten was.... Anderzijds wil ik voorkomen dat de acties van de vrouw nog meer uit de klippen gaan lopen, waar ik haar wel toe in staat zie. De vraag is alleen hoe sterk ik hierin sta als ik dit wil aanvechten, of hoe sterk wij staan (de buurtgenoten gaan erin mee als ik dit wil doen) als wij dit willen aanvechten?

maandag 11 juli 2011