Onbetaalde rekeningen ZZper

1 reactie

Beste alle,

ik heb voor de maanden september, november en december 2014 gewerkt voor bedrijf (een eenmanszaakje in klein meubelen ,hoofdzakelijk verkocht via internet). Het bedrijf was snel aan het groeien en had iemand nodig die wanneer ze het te druk hadden kon helpen. Omdat het nog steeds niet zo winstgevend was sprak ik af dat ik een voorlopig uurtarief zou rekenen. Ook zou snel in de toekomst hun een ruimte in mij hal willen huren. Nadat ik de rekening van de maand september verstuurd had, werd die zonder vragen betaald. Er waren geen vragen over de urenlijst en kmvergoeding. De factuur van oktober werd niet direct betaald omdat ze een belastingaanslag had gehad ,waar ze niet op gerekend had. Althans zo vertelde hun.

De factuur van december werd ook niet voldaan. Na diverse mails en herinneringen is er nog steeds niets voldaan. Het bedrijf heeft ook aangifte gedaan bij de politie van verduistering. ik heb omdat ik zo goed ben aangeboden om hun materialen, in mijn hal mochten liggen. ik heb dat vrijwillig aangeboden om hun te helpen. Nu doet ze aangifte dat ik hun spullen verduisterd heb. Inmiddels heeft de politie onze kant van verhaal gehoord. ik hebben om van n kalf geen koe te maken diverse malen geprobeerd met haar rond te tafel te gaan zitten om tot een oplossing te komen.

Ze reageerde niet, maar heeft de politie benaderd dat hun er bij moesten zijn, als we een afspraak maakten. Wij en de politie stemden daarmee in, vervolgens bleef het daar enorm stil. Politie heeft 4x haar benaderd, en wij ook nog, wanneer de afspraak mogelijk was. hun haakte af. Ze willen niet meer. Nu wil hun zich als slachtoffer opstellen. Ze heeft in diverse mails vermeld dat wanneer hun materialen, die in de hal liggen, terug zouden krijgen ,hun direct zou betalen. Betaling bleef uit dus er mochten ook geen materialen opgehaald worden Denk dat ze weinig kans van slagen heeft, en al diverse malen akkoord is gegaan en vermeld heeft dat ze wil betalen.

Het bedrijf heeft een voorstel gedaan om een deel te betalen daar ben ik mee akkoord gegaan maar daarna word het weer terug getrokken (bijna 2000 euro minder) Beter iets dan niets dacht ik. Nu wil het geval zo ik het een advocaat ingeschakeld en hun vermeld dat er extra kosten bij zullen komen mocht het voor komen en ik in het gelijk gesteld word. Het vervolg ik krijg een factuur van dat bedrijf van gelde schade die ze hebben door mijn toedoen. Die precies de kosten dekt van mijn openstaande facturen. Ik heb kennis gegeven niet akkoord te gaan met die factuur en dat die op niks gebaseerd is. Ik werkte er al maande niet meer en waarom niet ineens een factuur dat is natuurlijk lul koek.

Nu wil het systeem in Nederland na mijn mening dat een rechter de boeken openstaat en kijkt naar de cijfers die openstaan en ziet dat het eigenlijk op 0 euro uit komt zonder diep op de zaak in te gaan. omdat ze het al druk genoeg hebben En in met een hele hoop rechter en advocaat kosten blijf zitten. ik ben geen advocaat maar mogelijk kan iemand mij tips geven

Met vriendelijke groet, Ikzitermee

dinsdag 16 februari 2016