Student heeft hulp nodig bij onderzoek naar het commercieel inzetten van consumentendata

0 reacties

Geachte heer/mevrouw,

Het zal niet helemaal in dit forum thuishoren, maar ik zou zo niet weten waar hij anders zou moeten staan. Ik ben student aan de HAN in Nijmegen, en doe een onderzoek met als hoofdvraag: "Hoe kan een bedrijf zijn consumentendata commercieel inzetten, en wat zijn de wetten met betrekking tot de privacy?" Nu komt het er op neer dat mijn docent niet aanspreekbaar is de aankomende 3 weken, en de deadline komt toch steeds dichterbij. Dus graag zou ik gebruik maken van uw hulp/expertise.

Om het e.e.a te verduidelijken zal ik de case in een notendop toelichten: Bedrijf x verkrijgt op verschillende manieren consumentendata. Ze ontvangen vragen, klachten, brochure aanvragen en zij vragen monsters aan. Deze consumenten laten E-mail adressen achter, NAW-gegevens en namen. Nu wil bedrijf x zijn consumentendata commercieel inzetten maar is onzeker of dit wel slim is met al die wetten van tegenwoordig.

Ik kwam zelf al uit bij Art. 3:15e BW. maar ik vind het moeilijk om deze te interpreteren. Nu zal ik hieronder even een aantal vragen stellen waar ik hulp bij nodig heb:

*Mag bedrijf x de consumenten benaderen die een brochure hebben aangevraagd? (brochure is een jaar geleden verstuurd)
*Mag bedrijf x zijn consumenten benaderen die een klacht hebben gestuurd? (klacht is een jaar geleden afgehandeld)
* Mag bedrijf x zijn consumenten benaderen die een klacht hebben gestuurd? ( vraag is reeds behandeld)

Mocht u antwoord op deze vragen hebben, schroom dan niet. ik zal U heel erg dankbaar zijn.

Met vriendelijke groet,

Freek

woensdag 1 april 2015