Aan mijn woning grenzende muur wordt afgebroken

1 reactie

Ons huis uit 1930 bestond ooit uit een woning waar voor een deel een bedrijfsruimte aan is vastgebouwd. Dat aangebouwde deel betreft onze bijkeuken en de aan de bijkeuken grenzende garage. Veel later heeft een van de vorige eigenaars de bedrijfsruimte verkocht. Deze bedrijfsruimte is sinds een aantal jaren in handen gekomen van een woningcorporatie en is deze bedrijfsruimte inmiddels afgebroken. In verband met bodemverontreiniging wordt de braakliggende grond binnenkort gesaneerd.
Delen van de muren waar onze garage en bijkeuken -sinds de de dertiger jaren- aan zijn vastgebouwd zijn blijven staan. Voor de duidelijkheid: deze aangrenzende muren staan op de grond van de woningcorporatie.
De woningcorporatie wil deze muur nu afbreken en omdat mijn garage en bijkeuken aan 'hun' muur zijn aangebouwd, moeten we volgens deze corporatie zelf zorgdragen voor een reconstructie van de opengevallen ruimte.
Volgens mij is de woningcorporatie eigenaar en verantwoordelijk voor die muur en omdat een deel van mijn huis aan deze muur (sinds de dertiger jaren) is vastgebouwd, ook verantwoordelijk voor een nette reconstructie van het deel dat grenst aan deze muur.
De woningcorporatie heeft aangeboden het overgebleven stuk muur over te nemen, ik moest dan wel zelf zorgen voor een nette afwerking van deze muur.
Mijn vraag is wat is wijsheid?

donderdag 22 mei 2014