Aanbouw van de buren te hoog en te lang.

1 reactie

September 2004 heb ik een bezwaar schrift ingediend bij de gemeente Gouda op de bouwvergunning van de buren. Op dit bezwaarschrift heb ik nooit antwoordt gehad.

Vervolgens zijn de buren gewoon dood leuk begonnen met bouwen. Zij hebben een aanbouw geplaatst van 3 m 15 hoog en 5.13 m lang, bevestigt tegen het bestaande huis en op de plaats van de toen bestaande schutting op de erf grens. Hierdoor ben ik volledig ingebouwd en krijg ik bovendien veel minder licht in mijn woonkamer. Op de muur hebben de buren een speciale laag op bevestigd zodat er op de muur geen groen kon gaan groeien. De aanbouw van de buren is voor mij dan ook niks meer dan een lelijke grijze grauwe muur of ook wel een brok ellende.

U zult wel denken waarom kom je nu met dit verhaal?

Heb geprobeerd de aanbouw te accepteren en heb ik mijn recht geprobeerd te halen bij de gemeente. Dit is mij niet gelukt. Door de aanbouw van de buren is de waarde van mijn huis gezakt, omdat niemand in een huis wil wonen waarvan de tuin afgescheiden wordt door een dergelijke muur. Mijn tuin lijkt op dit moment op een luchtplaats van een gevangene.

Nu dat de muur een aantal jaren staat begint deze uit elkaar te vallen en zit vol schimmel. Tegen de muur heb ik een vijver gebouwd met dure karpers. Mijn angst is dan ook dat het verrotte gedeelte van de muur in mijn vijver terecht zal komen en hierdoor mijn vissen zullen overlijden. Vele malen heb ik geprobeerd deze muur te accepteren maar tot mij spijt moet ik zeggen is dat mij niet gelukt evenals het opvrolijken van de muur.

Mijn vraag is;

Heb ik recht zoals iedereen om voldoende licht te krijgen in mijn huis en tuin?
Over zon wil ik niet spreken want die heb ik niet.
Met de hoeveelheid licht die ik nu in mijn woonkamer krijg word ik erg depressief.

In afwachting op uw reactie,

Mvg de Jong

zaterdag 15 juni 2013