Aanbouw op grond van buren

1 reactie

Goedemiddag,

Onlangs hebben wij een huis gekocht die aan de achterkant is uitgebouwd. Nu heeft de vorige eigenaar de woning aan de achterkant uitgebouwd en een stukje over de erfscheiding van de buren gebouwd. Deze buren hebben hiervoor mondeling toestemming gegeven aan de vorige eigenaar (dit staat ook in de beschrijving van de woning in de voorlopige koopovereenkomst te dat er een mondelinge overeenkomst is). Nu heb ik de volgende vraag, als wij er gaan wonen kunnen dan deze buren tegen ons moeilijk gaan doen over de aanbouw die op hun grond staat of geldt deze mondelinge toestemming ook voor ons ondanks dat deze is gemaakt met de vorige eigenaar.

En stel dat de buren hun woning willen verkopen en we krijgen nieuwe buren. Kunnen deze nieuwe buren dan ook eisen dat wij de aanbouw aanpassen omdat deze op hun grond staat of nemen deze nieuwe kopers ook de eerder gegeven toestemming over?

Wat is jullie advies voor ons om in deze situatie te doen. Op dit moment is er uiteraard nog niets aan de hand maar we willen graag in de toekomst niet voor problemen komen te staan.

zaterdag 5 maart 2016