aanbouw perikelen

0 reacties

ik heb sinds kort een woning gekocht met de gedachte hier een uitbouw aan te plaatsen. volgens de regels voor vergunningsvrijbouwen klopt alles en ook de buren zijn akkoord. eentje had het liever niet gezien, maar met enig gemor ging hij toch akkoord. die laatste is nu wel de lastigste en er zijn een aantal kleine problemen:

- direct toen ik de sleutel had gekregen van het huis ben ik gaan graven naast een muur (glazen stenen "schutting") die op het erf staat van de buurman. wat blijkt. deze meneer heeft de fundering van die muur 20 centimeter op mijn erf gelegd. hier heb ik het over gehad met hem en de aannemer en er is besloten zijn fundering aan onze uitbouw vast te zetten. moet ik nu nog bij de notaris zwart op wit laten zetten dat "de bewoner/eigenaar van zijn huis (mocht hij ooit verhuizen en er komt een ander) die fundering nooit meer mag verwijderen? immers staat daar straks (weliswaar op mijn erf) mijn uitbouw op.

- dan punt twee. de buurman is erg gehecht aan zijn glazen stenen muur die dus, zoals al vermeld, op zijn erf staat en tegen de erfgrens. onze muur van de uitbouw komt tegen zijn "schutting" aan te staan. Nu eist de buurman dat ik een dure constructie laat aanbrengen in mijn gevel om te voorkomen dat er vuil tussen de schutting en mijn zijgevel komt. want zegt hij. die glazen stenen daar kijk je doorheen en als daar vuil op zit aan mijn kant dan ziet dat er niet uit. mag hij dit van mij eisen en voor wie zijn die kosten? hij wil een RVS kap in mijn gevel gemetseld hebben die dan over zijn muur/schutting heen gaat zodat het vuil er vanaf loopt er niet tussen. een eenvoudige oplossing met een loodslab wilde hij niet want dan zat hij tegen lelijk lood aan te kijken.....

dinsdag 11 augustus 2015