Abreken mandelige schutting

1 reactie

Afgelopen maandag stond mijn buurman aan mijn deur.of ik naar de verrotte balken van mijn schutting wilde kijken.
Mijn vriend zag ook dat ze rot waren aan zijn kant. De buurman vroeg hem mee te gaan voor balken te kijken en prijs te bepalen.
Tot mijn verbazing kwamen ze ook terug met 5 nieuwe balken.
Ik hoorde van mijn vrien dat ze dan komend weekend nieuwe balken gingen plaatsen met daarop de nog goede schutting delen.
Dinsdag was ik naar mijn werk en mijn vriend smste me dat de buurman alle planken van de balken er had afgeschroeft.
Planten vertrapt. Ik moest ook vernemen dat de buurman nu had besloten de schuttingdelen te vevangen door nieuwe delen....oude delen had beloofd aan zijn goede kennis.
Verder wilde hij ineens ook geen gelijke schuttingdelen als oude delen maar een schutting met planken zoals aan de andere kant in zijn tuin.
Ik (nog steeds op mijn werk) heb mijn vriend gezegt dat ik daar niet mee instem. En ook niet dat nu de schutting weg is gehaald en hij twee weken op vakantie is en de tuin zo achterlaat.

S avonds heb ik mijn buren bezocht en gezegt dat ik het niet eens was met het hele plan (ik heb er nu ook geen geld voor).
Buurman is toen 20 min. Later bij mij weer vehaal komen halen.
A hij wens niet door mij aangesproken te worden op een kwade manier
B hij communiceert niet met mij maar met mijn vriend.
C hij betaald de schutting en bepaald dan ook hoe het ding word
D mijn vriend moet hem plaatsen.

Met deze man valt niet te praten heb gezegt dat ik mijn deel betaal, mijn vriend hem plaatst op hun manier.... 14 planken per deel .....voor de lieve vrede....gelukkig kan mijn vriend het dan netjes doen want hij is erg secuur.
Ik eiste wel van de buurman communicatie met mij erbij voortaan maarja hij wil dat niet met een vrouw doen die afspraken.
Uiteindelijk dus toch een nette afspraak...en he bouwen zou na het weekend plaats vinden al hun de week erop met vakantie waren.

Tot verbazing van mijn vriend op woensdag middag de buurman hout had gehaald.....en met de planken in de weer ging om de schutting te plaatsen.....Waar zijn hier de gemaakte afspraken???? Ik zat overigens weer op mijn werk en constateerde dat toen ik thuis kwam.

Zijn gedeelte was klaar.....schots en schreef ... Ben me kapot geschokken en was totaal over mijn toeren.....
Heb tegen mijn vriend gezegt dat we hem maar zijn gang moesten laten gaan. En een brief moesten opstellen met de dingen die afgesproken waren en dat nu onze kant op eigen kosten op onze nette manier zou worden afgebouwd......het is voor de helft mijn schutting dus aan mijn kant van de palen dichte schuttingdelen zodat ik niets meer van zijn bouwwerk zie.

Mijn vraag is mag ik dat doen?
Ik wil graag een nette tuin en dit alles word me opgedrongen ...mag ik na het niet nakomen van de buurman zijn afspraken tussen de palen aan mijn kant mooie dichte schutting delen zetten..... Dus zijn deel van de paal plank en mijn gedeelte tegen de palen schuttingdelen zodat ik zijn planken niet meer zie omdat hij het niet netjes maakt zoals afgesproken.

Ik wil hem da graag via brief duidelijk maken ...heeft iemand suggesties....?

Mijn vriend trekt zich inmiddels terug van ons plan en buurman heeft de planken er weer afgehaald en gezegt dat mijn vriend het nu mag bouwen.....(ik was weer niet thuis weer niet bij de afspraken)
Ik sta nu dus volledig alleen om een brief te schrijven. En voor het afbouwen omdat ik tegen mijn vriend heb gezegt dat ik aan mijn plan vasthoud.
Het is een koophuis en ik ben eigenaar van ons gedeelte....

donderdag 10 mei 2012