barbeque buren op erfascheiding Probleem bij plaatsen nieuwe schutting.

0 reacties

Hallo medeforumers,

Ik heb al veel gelezen over schuttingen en erfafscheidingen, maar wil jullie toch het volgende graag eens voorleggen.

Ik woon in een tussenwoning met in de achtertuin een nogal rommelige erfafscheiding met de buren. Dat is zo in de loop van de jaren ontstaan. Ik woon er net een jaar en mijn buren 3.
De lengte van deze erfafscheiding is 12 meter.
Aan het begin van de erfafscheiding staan twee schuttingdelen netjes midden op de erfafscheiding.
Daarna komt een ligusterhaag die pal naast de erfafscheiding op mijn grond staat,en na een meter licht van zijn rechte pad afwijkt mijn erf op, omdat de inelkaar geknutselde barbeque overkapping van de buren (gemetseld stenen object van 1,5m2 en net geen 2m hoog.) met een deel op de erfafscheiding is gebouwd.
Achter de Ligusterheg staat dan nog een laatste schuttingdeel, ook netjes op de erfafscheiding.
De Ligusterhaag is 'swinters niet groen en ik kijk dus zo het erf van de buren op. Verder is de Heg nooit goed onderhouden en mis ik daardoor ongeveer een meter tuin in de breedte.
Ook heb ik gelezen dat een heg niet pal op de erfafscheiding mag staan, maar een x aantal cm ervan daan.
Kortom, ik wilde graag een nieuwe hardhouten schutting die de komende jaren onderhoudvrij is.
Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben naar mijn buren gegaan en mijn beweegredenen en plan uitgelegd. Mijn buren vinden de heg wel mooi maar wilden geen ruzie of onenigheid over een schutting en vonden het verder ook prima als ik de heg en schuttingdelen zou verwijderen en een nieuwe schutting zou neerzetten. Wel lieten ze mij weten niet mee te willen betalen. Daar heb ik ook niet zo'n moeite mee.
Maar nu komt het. Na een touwtje gespannen te hebben op de erfafscheiding (kadaster gegevens heb hiervoor gebruikt) blijkt dus inderdaad dat de barbeque overkapping op de erfafscheiding is gebouwd. Zelfs het plaatsen van de schutting op eigen grond zou niet voorkomen dat de punt van het schuine dakje (dat overigens ook afwatert op mijn grond) de schutting raakt.
Met dit laatste nieuws moet ik nog naar de buren maar ik twijfel over de manier waarop ik dit moet brengen en welke rechten en plichten we samen hierin hebben.
Ik weet dat het barbeque overkapping knutselwerkje al langer dan 3 jaar daar staat.

Dat was weer een flinke lap tekst voor de vroege zondagochtend. :)
Ik hoop op een paar reacties.

zondag 26 februari 2012