Beplanting van de buren op de erfafscheiding

2 reacties

Met onze buurvrouw hebben we 'n conflict over de beplanting op de erfafscheiding.

Aan de voorzijde van onze houten woning heeft onze buurvrouw 'n border tegen onze woning aanstaan. Tussen de border en onze woning zit enkel 'n houten plaatje. De beplanting groeit tegen en langs onze woning op.

Daarnaast staan er meerdere beplantingen op de erfgrens in de achtertuin. Wij hebben bij de gemeente 'n vergunning aangevraagd voor het plaatsen van 'n tuinhuis. Nadat de vergunning is verkregen zijn wij overgegaan te plaatsing hiervan. Echter door de beplanting hebben wij de afmeting van moeten inkorten omdat de beplanting op de erfgrens niet verwijderd mocht worden van de buurvrouw. Soms zien wij uitlopers van de beplanting tussen de houten planken door ons tuinhuis in groeien. Ook de schutting staat niet op de erfgrens, maar in onze tuin, en scheef omdat ook hier beplanting in de weg staat.

Tot op heden is de buurvrouw niet bij wille om hierover in gesprek te gaan. Doordat de border aan de voorzijde van de woning strak op onze woning staat vrezen wij voor schade aan het hout van de woning door vocht. Daarnaast geldt hetzelfde voor eventuele schade door de begroeiing tegen en naar binnen ons tuinhuis in de achtertuin.

Hoe moeten we hier nu mee omgaan? Hopelijk kan iemand ons hiermee helpen en voorzien van 'n advies.

Alvast bedankt!

dinsdag 22 november 2011