Bestaande scheidingsmuur bebouwen.

6 reacties

Wij hebben een vrijstaande woning uit 1985 gekocht. Op het achtererf staat een garage van 4 mtr breed bij 7 mtr lang met in het verlengde van de garage een erfmuur. Deze muur is 5 mtr lang en 1.80 mtr hoog.
Het achter de garage gelegen erfdeel is 4 breed en 5 mtr lang, daarop willen wij een schuur bouwen in dezelfde stijl als de garage en tegen het achterdeel van de garage aan. Hierbij willen wij de erfmuur gebruiken, immers deze staat op het verlengde deel van de garagefundatie, opmetselen tot dezelfde hoogte (2.60 mtr) als de garage.
Vergunning technisch (omgevingsloket) is het vrij te bouwen. Navraag bij de gemeente heeft ook geen belemmering opgeleverd.
Het is niet duidelijk of de garage en erfmuur op of tegen de erfgrens aan zijn gebouwd.
Het archief bij de gemeente heeft een kadastertekening waarop de garage en erfmuur niet zijn ingetekend. Omwonende en de buren hebben wel aangegeven dat de garage en erfmuur in dezelfde periode maar pas later dan het huis zijn gebouwd.
De buren welke aangrenzend aan de erfmuur wonen weigeren toestemming te geven om de muur op te metselen tot dezelfde hoogte als de garage. Zij claimen een deel van de muur als hun eigendom (erfgrens)

Mag ik de muur opmetselen of moet ik eerst aantonen dat deze op eigen erf staat?

Grt,
Ruud

maandag 12 december 2011