betongaas-hekwerk met hedera langs zijmuur van buren

4 reacties

Beste,

Wij hebben langs de zijmuur van het huis van onze buren een hekwerk geplaatst van betongaas op houtenpalen van 10 cm dikte. Het betongaas zit aan de voorzijde van deze palen bevestigd. Tegen de voorzijde van het betongaas hebben wij hedera vastgebonden met de bedoeling deze door het hekwerk heen te geleiden om te voorkomen dat deze aan de muur van de buren gaat vastzitten. De reden hiervoor is de muur van de achterburen die door verschillende aanbouwen met 3 verschillende kleuren steen is gemetseld.
Nu vertelt onze buurman dat wij dit niet hadden mogen doen, aangezien het zijn muur is. Hij is niet blij met de hedera die in zijn voegen en spouw zou kunnen gaan zitten. Volgens hem is het bij wet verboden dat wij dit hebben gedaan en al helemaal zonder zijn toestemming. Hij verzoekt ons nu om de hedera te verwijderen.
Wij zijn ons van geen kwaad bewust, hebben de tuin na verbouwing helemaal opgeknapt met het idee zoals wij graag zouden zien. We willen natuurlijk ook niet dat de buurman hinder van ons ondervindt.
Heeft de buurman gelijk? Of mogen wij het hekwerk met hedera wel planten, mits wij natuurlijk zorgen dat het niet aan zijn muur gaat zitten? Hiervoor kunnen wij 3-4x per jaar tussen hekwerk en muur kijken en scheuten wegsnoeien of terug naar de voorzijde halen. Als oplossing, om te voorkomen dat de hedera in de spouwopening zou kunnen schieten
, willen wij speciale spouwroostertjes kopen.

Wij horen graag wat wel/niet mag.

maandag 2 september 2013