bewoning in atelier ?

0 reacties

Wij wonen in een wat ouder huis, met aan een kant een pad.
Dat pad leidt naar een atelier, dat links van en haaks op ons huis/tuin staat, de ingang van het atelier ligt aan ons huis/tuin kant.
Het is een echt atelier, (lange tijd zaten er kunstschilders), in slechte staat van onderhoud, er is gas water licht maar verder geen voorzieningen.
Er heeft nooit iemand gewoond.
De ingang van de deur en het enige groter raam bevinden zich slechts op 1.60 m van ons balkon en keukendeur. Vanuit dat raam kijk je zo bij ons de tuin in en het balkon op, en de keuken in.

Nu zijn er afgelopen week s'nachts ! allerlei spullen naar binnen gesjouwd, en komen er bij nacht en ontij allerlei heren langs, die schichtig weer verdwijnen. Een bezoeker zet zijn scooter letterlijk voor onze voordeur.
Wij constateren dat er een man en vrouw blijven overnachten. Illegale bewoning ??
Het pad naar de straat, uitkomend direct naast onze voordeur, heeft een poort. Die poort klemt en wordt zo hard dicht geklapt dat wij daar last van hebben en er s' nachts wakker van worden.

Wij hebben niet het gevoel dat het atelier nu wordt gebruikt door een kunstschilder.

Wij hebben twee vragen: Mag er op deze manier in het atelier gewoond worden, op zo'n dichte afstand van ons huis ( onafhankelijk van een vergunning). En andere vraag: hoe kunnen we dit verder het beste aanpakken ?

zaterdag 20 juni 2015