Buitenmuur 2e verdieping deels op dak buren

4 reacties

Hallo, in 2000 hebben wij op onze 1e verdieping een 2e verdieping laten plaatsen. In 1999 hebben we daarvoor een bouwvergunning ontvangen en in 2000 is de verdieping gebouwd. Om het nieuwe trapgat naar de 2e verdieping door te kunnen laten lopen is het gat destijds gezaagd grenzend op de muur met de buren. Deze muur is 18cm dik. De nieuwe muur van de 2e verdieping bestaat uit een laags gip, hout, spouw, isolatie en een steen van 10cm dik.

Hierdoor kwamen wij er destiojds achter dat de buitensteen voor een gedeelte(<10cm) op het dak van de buren zou komen. Wij hebben derhalve kontakt gezocht met de buurman en daarover gesproken. Hij had hier totaal geen problemen mee en heeft schriftelijk ingestemd met dit feit. Deze schriftelijke brief hebben wij nog steeds in ons bezit (ondertekend en wel op 22 augustus 1999). De bewuste buurman is op een geven moment verhuist en de volgende bewoners zijn nu inmiddels ook weer verhuist en de 3e bewoners hebben nu zonder ons ergens bij te betrekken een jurist/advocaat in de arm genomen om ons de buitenmuur af te laten breken.

Behoudens het feit dat ik deze manier van doen totaal niet kan waarderen, gebeurt het tevens op een uiterst rot moment. Vanmiddag kwam mijn makelaar voor het maken van foto's voor de verkoop van mijn woning. Om mooie foto's te kunnen maken wilde we e.e.a. in de tuin van de buren neerzetten. Ik belde de buurman en deze vertelde mij dat dit niet mocht en dat hij nog een een appeltje met mij te schillen heeft. Toen ik hem vroeg waar het om ging kwam hij met de melding dat hij een jurist-advocaat heeft ingeschakeld ivm met de muur die van zijn dak afmoet. Nog nooit in de 6 jaar dat zij naast ons wonen hebben ons ergens over aangesproken.

Zijn betoog is dat de muur zeker wel voor 20cm op zijn dak staat, terwijl dit totale onzin is. En als hij ooit een opbouw neemt hij een trapgat krijgt wat smaller wordt dan de onze. Het voordeel dat hij heeft dat hij geen buitenmuur hoeft te laten aanbrengen noemt hij totaal niet.

Je snapt dat dit als een mokerslag is aangekomen en dat ik nu even niet weet hoe te handelen. Nogmaals, ik heb een officieel schrijven waarmee de 1e bewoner instemt met deze situatie. Nu maakt de 3e bewoner bezwaar op het moment dat ik een bord te koop in de tuin wil gaan plaatsen.

Graag goede raad.

Wil

donderdag 5 mei 2011