Buren slopen stiekem mandelige schutting op erfgrens. Wat te doen?

5 reacties

Hallo, Speciaal voor deze vraag heb ik een account op dit forum aangemaakt. Ik ben hier nieuw en als ik perrongeluk onder de verkeerde categorie gepost heb kunt u mij dit laten weten en dan zal ik dit bericht verwijderen.

In dit kneuterige landje waar iedereen dicht op elkaar zit zeuren veel buren over de schutting. Onze buren gingen een stapje verder...

Wij wonen in een rijtjes complex en tussen de tuinen van alle buren staan mandelige schuttingen. Onze buren hebben samen met hun andere buren de schutting aan de linker kant vervangen. Alle andere buren (inclusief ons) hebben nog steeds dezelfde schutting die er al staat sinds het complex gebouwd is. Het probleem is dat onze buren er niet tegen kunnen dat zij aan de rechter kant (waar wij wonen) nog steeds de oude schutting hebben staan. Hierdoor hebben zij twee verschillende kleuren schuttingen. Zij willen nu dus ook de schutting aan onze kant vervangen en ze vroegen aan ons of wij willen meebetalen aan die nieuwe schutting. Dit zien wij niet zo zitten omdat de schutting nog in goede staat is. Ik geef toe dat de schutting wel oud is. Ook zijn we van plan om het huis te verkopen en hebben we geen zin om nu te investeren in een nieuwe schutting. Een andere rede om het niet te doen is dat wij dan weer bij onze rechter buren moeten gaan vragen of zij ook een nieuwe schutting willen, anders zitten we zelf met twee verschillende schuttingen, wat het verkopen natuurlijk niet makkelijker maakt. Bovendien stellen ze een vrij dure schutting voor. Wij gingen dus niet akkoord. Ik zag aan de buren dat ze hier heel agressief van werden.

Een dag later gingen we een weekendje weg en op zondagavond kwamen we terug. Maandag ontdekte we dat er een plank uit de schutting lag MET EEN GROTE VOET AFDRUK EROP... Erg slim zijn onze buren niet. Ze hopen zo natuurlijk te bewijzen aan ons dat de schutting nodig vervangen moet worden. Vandaag kregen we een telefoontje van de buren waarin ze zeggen dat er morgen een timmerman komt en dat wij moeten meebetalen.

Mijn vraag is: Moeten we dat betalen? Een ding is zeker, ik zal de buren niet missen als ik weg ben! Alvast bedankt!

woensdag 20 mei 2015