JO
Jojanneke
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Buren tuin verhoogd 80 cm, hoe hoog erfgrens?

1 reactie

Mijn buren hebben hun hele tuin 80 cm verhoogd tot hun tuindeur (de hele straat heeft trapjes naar de tuin) Prima. Nu hebben ze op die verhoging een hek gezet waarbij ze gewoon in onze tuin kijken. Eerste 100 cm is 180cm hoog, daarna 5 meter 120cm boven op d zandbak van 80 cm hoog. Dikke inkijk, zeker in zo'n smalle kleine tuin en heel dichtbij enorme inkijk in onze glazen schuifpui.

Ik wil het niet en heb ze toen het gebouwd werd al gevraagd het hek in het midden toen al op te hogen, vanwege de enorme inkijk, die ook nog eens eenzijdig van hun naar ons is. Ze wilden niet. Mogen wij tegen de erfgrens aan (tegen hun hek die op de erfgrens staat, op onze eigen grond) palen met hoge hekken tussen ons in plaatsen, zodat ze niet meer naar beneden in de tuin en bij ons binnen op de zithoek kunnen kijken? Zeg maar, 80 cm plus 200 cm is 280 cm hoog?

Ik wil niet de hele dag met de gordijnen dicht of met luxaflex half schuin zitten, zo ongezellig. Ik had ergens gelezen dat dat mag, omdat zij met hun gehele tuin naar een nieuwe hoogte zijn gegaan en wij dus recht hebben vanwege de privacy op 180 cm boven dez nieuwe tuinsoorten van de buren. Is de 200 cm vanaf de tegels van de buren?

Bedankt alvast.

dinsdag 12 januari 2016