Buren zetten in vakantie een hekwerk als erfafscheiding zonder melding

0 reacties

Onze buren hebben tijdens onze vakantie een hekwerk op de erfafscheiding gezet. Wel de wettelijke hoogte van 1m. Nu hebben we zelf nagemeten (tussen de twee keukenkozijnen in) en het lijkt erop of dat het hekwerk zelf op onze grond staat.
Tussen de kozijn in meten we 68 cm. Het midden is 34 cm, maar het hekwerk staat volgens die 34 cm bij ons.
Ik weet niet of dat ik foto's op dit forum kan plaatsen??? Dan kunnen jullie zien wat ik bedoel.

Heb al contact gehad met rechtsbijstand......en tuurlijk gaat net mijn contactpersoon nu 3 weken met vakantie, dus dat is balen. Maar heb ook contact gehad met het juridisch loket. Zei zeggen......het is niet netjes dat de buren een hekwerk plaatsten zonder melding op de erfafscheiding (toen hadden we nog niet goed gemeten, lees door boosheid)
Onze buren hebben recht op een erfafscheiding en kunnen die bij ons afdwingen en dat we er dan zelfs aan mee moeten betalen, al moet het via de rechter.
Nu zitten we best in dubio wat te doen....
Het hekwerk staat een paar cm op onze grond, maar door er wat van te zeggen lopen we het risico te moeten meebetalen.
De buren menen volgens mij ook dat het hekwerk op hun grond staat aangezien de inrit ook een stukje op onze grond lig. Dat hebben we nooit eerder zo opgemerkt aangezien we ook een carport hebben, dan is het ook lastig het midden te bepalen en de inritten lagen er al zo toen wij er kwamen wonen (9 jaar geleden). de buren wonen er nu 10 jaar.

De verhoudingen tussen ons en de buren ligt niet goed, anders was het ook niet op deze manier verlopen.

Hebben jullie tips wat we nu kunnen doen????

vrijdag 28 augustus 2015