Buurman haalt schutting weg

2 reacties

Hallo,

Ik heb een conflict met mijn buren. Hierbij het verhaal van mijn kant:

Eind vorig jaar hebben mijn buren en ik een afspraak gemaakt over een uitbouw, hij mocht van mij de schutting tijdelijk verwijderen voor de realisatie hiervan.

Deze uitbouw zou +/- 30 cm van de erfgrens komen, waardoor de schutting terug kon worden geplaatst. Deze wou ik graag terughebben zodat ik hier netjes een hok voor onder andere een barbecue en een kussenopberhok kon maken.

Het mag duidelijk zijn dat dit niet is gebeurd, en er nu een uitbouw staat die éxact tegen mijn erf aanstaat. Ik heb hiervoor al een behoorlijke juridische "strijd" gehad maar tot op de dag van vandaag blijkt het dat dit gewoon lijkt te mogen.

Het kan toch niet zo zijn dat iemand mijn schutting weghaald, en vervolgens de uitbouw éxact tegen mijn erfgrens neerzet.

Inmiddels ben ik beland in een wel/niet "spel" beland. Waarin de buren zeer veel punten beliegen (dit kan ik onder andere aantonen door foto's uit het verleden).

In de onderlinge brieven heb ik meerdere malen geprobeerd tot een oplossing te komen. Onder andere heb ik toestemming gevraagd om tegen de muur aan te bouwen, dan was het voor mij klaar. Aan het begin van de bouw heb ik ze zelfs te kennen gegeven dat ze op mijn grond mochten bouwen zodat dit soort situaties zouden worden vermeden.

Vervolgens heb ik een verzoek neer laten leggen tot betalen van de schade (500 euro) om dit conflict op te lossen, zodat ik zelf een schutting kan realiseren op dit stuk eigen grond.

Zij vinden dat ze correct hebben gehandeld, ik uiteraard niet.

De buren willen het conflict oplossen door het laatste stuk schutting tussen de tuin voor 2/3e te betalen. Omdat zij vinden dat deze in zeer slechte staat is. Anders zetten ze zelf er een schutting tegen aan. De schutting is in een keurige staat en kan nog zeker vijf jaar mee.

Mijn vraag is dus of dit zomaar kan? Ik moet nu gewoon een stukje tuin inleveren, zonlicht en ook nog eens mijn bouwplannen overhoop gooien. Nu ben ik beslist niet moeilijk, en heb ik meerdere oplossingen geboden. Maar de buren komen hun mondelinge afspraken niet na, en vinden dat dit allemaal zomaar kan. Maak ik enig kans bij een kantonrechter?

woensdag 2 april 2014